Zaterdag dorpswandeling en veiling bij Historische Tuin

Dorpsgids Joop Kok geeft uitleg

Door: redactie. De Historische Tuin organiseert tijdens het seizoen iedere laatste zaterdag van de maand een dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum onder leiding van een lokale gids. De eerste dorpswandeling van dit jaar vindt zaterdag 27 mei plaats onder begeleiding van architect Joop Kok.

De route voert langs bekende monumenten, maar ook minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn worden belicht. Geen zware kost maar een informatief verhaal doorspekt met anekdotes en wetenswaardigheden.

De wandeling begint om 13:00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Niet alleen interessant voor bezoekers van het dorp maar ook voor mensen die al jaren thuis zijn in de gemeente. Eenmaal meegedaan met de wandeling kijkt daarna gegarandeerd met een andere blik naar het dorp. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan via de ticketshop van de Historische Tuin.

Bloemen- en plantenveiling
Zoals gebruikelijk is er op de laatste zaterdag van de maand ook weer een bloemen- en plantenveiling op de Historische Tuin. Hier kunt u ‘bij afslag’ een bos bloemen, vers fruit of kamer- of tuinplanten kopen.

De veiling start om 15:00 uur. Neem plaats op de koperstribune in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer en ervaar de spanning tijdens het veilproces. De veilingmeester legt uit hoe het werkt en vertelt tussendoor interessante anekdotes. Een entreekaartje voor het museum geeft toegang tot de veiling. Museumkaarthouders hebben gratis toegang, evenals kinderen tot twaalf jaar.

(Foto’s pr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin