Zakken vol snoep dankzij Sint Maarten

Het was een prima avond om de straat op te gaan en liedjes te zingen. Gewapend met lampion, plastic tas of een rugzak en een uitgebreid repertoire aan liedjes zwierven veel kinderen gisteravond door de wijken van Aalsmeer en Kudelstaart. De kleintjes vaak in gezelschap van grote broers of zussen dan wel ouders. Iets oudere kinderen durfden het al best alleen. Het ultieme doel: zoveel mogelijk snoeperij zien te verzamelen.

Voorafgaand aan het snoep scoren langs de deuren, werd in Kudelstaart een viering gehouden ter ere van Sint Maarten. De katholieke kerk St. Jan Geboorte zat bomvol met kinderen en hun ouders. Kleuters van de drie basisscholen zongen op het altaar liedjes gewapend met hun zelfgemaakte lampionnetjes. Het verhaal werd verteld, compleet met bedelaar en soldaten. En natuurlijk Sint Maarten die zijn mantel scheurde en de helft daarvan aan de arme bedelaar gaf. 

Veel oh's en ah's toen het licht in de kerk uitging en alle lampionnetjes mochten branden. Als klap op de vuurpijl kwam het Show- en Jachthoornkorps de kerk in om een paar rondjes rond de banken te lopen. Daarna ging iedereen achter de drumband de kerk uit, maar niet voordat ze nog een kleine lekkernij in ontvangst mochten nemen. 

Foto's: het was een prima avond om snoepjes te scoren (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel