Zakcentje door inleveren kerstbomen

Door: Arjen Vos. (Bevat video) Als het vandaag niet zo zou stormen, zouden talloze trottoirs nog bezaaid zijn met dennennaalden. Het was gisteren namelijk weer tijd voor de traditionele inzameling van afgedankte kerstbomen. Vanuit alle mogelijke windrichtingen werd er gesleept met dennen en sparren.

Vijftig cent voor elke ingeleverde boom. Dat is toch lekker verdiend. Per kind maximaal tien stuks om te voorkomen dat er misbruik gemaakt werd van de subsidieregeling. In enkele gevallen werden vaders en/of opa’s ingezet die met aanhangwagens vol de bomen kwamen bezorgen. Voor veel kinderen is het een aantrekkelijke bezigheid om in de kerstvakantie zoveel mogelijk bomen te verzamelen en veilig te stellen in voor- dan wel achtertuin. Er waren zelfs slimmeriken bij die in hun wijk briefjes door de bus deden met het verzoek de kerstboom voor hen te reserveren.

Foto’s en video Laurens Niezen Fotografie, zie ook de gallery onder de advertentie van Bakkerij Vooges.

 

Eén reactie

  1. Wat n mooie actie! Zoveel blije gezichten en mooie bijverdiensten gepaard meter gemak dat je alleen de boom buiten hoeft te zetten.
    Ik hoop nog altijd dat het ons gaat lukken een adoptiebomen-mogelijkheid op te zetten in Aalsmeer. Als groene gemeente zou dat prachtig zijn! En dan bezorging & na de feestdagen afhaken via bakfietsen door de jeugd zodat zij ook een zakcentje verdienen. Dat is een stukje duurzamer 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin