Woon/zorgcomplex Roerdomplaan in 2025 klaar

De eerste palen gingen donderdag 25 april de grond in

Door: Arjen Vos. Als alles volgens planning verloopt zullen 61 gezinnen, koppels en/of alleenstaanden kerstfeest 2025 in een nieuw appartement aan de Roerdomplaan vieren. Die conclusie kan getrokken worden na gesproken te hebben met Heemraad Bouw en Eigen Haard. Wie de gelukkige bewoners zullen zijn is de grote vraag.

Donderdag 25 april gingen rond het middaguur de eerste palen de grond in van een woon/zorgcomplex in een hoek waar eens het speelplein van Openbare Basisschool Hornmeer was. Zonder toeters en bellen. Mogelijk dat er bij het bereiken van het hoogste punt nog een officiële en/of feestelijke markering gezet wordt maar voor nu bleef het beperkt bij palen slaan. Er komen in totaal drie gebouwen die onderling verbonden worden met een zogenaamde zorgplint van 900 vierkante meter waarin een gezondheidscentrum met een huisartsenpraktijk gevestigd wordt. Zowel de ontwikkelaar als Eigen Haard geven aan nog geen zorgpartij voor het complex te hebben gevonden. Ook geïnteresseerde huisartsen mogen zich melden.

‘Finishing touch’
Onder het eerste complex, het dichtst bij de Westeinderplassen gelegen, komt een parkeergarage met plek voor twintig auto’s. Erboven worden dertien vrije sector huurappartementen gerealiseerd. In het middelste gebouw komen 28 woningen, bestemd voor bewoners met een zorgindicatie. Dat houdt in dat ze een lichte tot middelmatige zorgvraag hebben maar wel zelfstandig kunnen wonen. Toewijzing van deze woningen is in handen van de gemeente.

Het gebouw welke het dichtste bij de Waterlelie gelegen is beschikt straks over achttien middenhuur- en twee sociale huurappartementen. De huurprijzen zijn nog niet vastgesteld. Ook is nog niet bekend welke makelaar het gaat begeleiden en wanneer en hoe de toewijzing verloopt.

Heemraad Bouw geeft aan dat het complex aan het einde van de zomer van 2025 gereed moet zijn. Daarna is het aan de nutsdiensten voor de ‘finishing touch’. Een naam voor het nieuwe woon/zorgonderkomen is er (nog) niet.

Wie interesse heeft in een appartement kan dat aangeven via de website van Heemraad Bouw.

(Foto’s/afbeeldingen: Arjen Vos en Heemraad Bouw)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin