Ophelialaan krijgt nieuwe uitstraling

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Halverwege 2025 gaat de Ophelialaan op de schop. Riolering en verharding van zowel de winkelstraat als de omgeving zijn aan vervanging toe. Gelijktijdig krijgt ook het winkelgebied in Aalsmeer-Zuid een kwaliteitsimpuls. De renovatie wordt in fases uitgevoerd.

Tijdens deze werkzaamheden wordt de riolering en verharding vervangen en de inrichting van de winkelstraat gemoderniseerd. Belangrijke uitdaging hierin is volgens de gemeente het verbeteren van de verblijfskwaliteit, verkeersveiligheid, toegankelijkheid en parkeren. Komende tijd wordt onderzocht welke maatregelen er mogelijk zijn voor toekomstbestendige en groene inrichting van de winkelstraat.

Primulastraat-Noord, gezien vanaf de Spoorlaan

Werkzaamheden
De planning is om te starten met de vervanging van het riool in de Ophelialaan en de Primulastraat-Noord. Het gaat hierbij om het gedeelte van de Ophelialaan ter hoogte van de winkels tussen de Burgemeester Kasteleinweg en Spoorlaan en de Primulastraat Noord tussen de Spoorlaan en de Ophelialaan. De rioolvervanging in de overige straten van deze wijk staan na deze fase op de planning. Daarbij is de gemeente nog wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de nutsbedrijven die voorafgaand aan de herinrichting de noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren.

Inloopbijeenkomst
De gemeente organiseert op 14 februari van 17 uur tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst in Het Baken, Sportlaan 86. Inwoners kunnen hier hun hier hun wensen en aanvullingen op het concept ontwerp aangeven. Bij verhindering  kunnen inwoners na de bijeenkomst een afspraak maken op het raadhuis van Aalsmeer om de conceptontwerpen te bekijken en te reageren. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar jack.smit@amstelveen.nl. Deze afspraken zijn mogelijk tot en met 26 februari.

(Foto’s Arjen Vos)

3 reacties

  1. Zal eens tijd worden dat ze wat gaan doen, ziet er niet uit al halve boompjes met kapotte lichtslangen etc

  2. Ik hoop dat de gemeente moderne toepassingen voor het waterbeheer gaat gebruiken. Alleen vernieuwing van het riool zal de toenemende wateroverlast als gevolg van klimaatverandering niet oplossen. Te denken valt aan waterberging en waterdoorlatende bestrating bij de parkeerplaatsen.

  3. Misschien is het dan ook eens handig naar het parkeren in de primulastraat te kijken het is overdag bijna niet mogelijk om normaal de straat in te rijden omdat niemand de regel van 5 meter vanaf de hoek parkeren!!!! Als er een keer een brandweerwagen oid in moet is het niet te doen !!!! Misschien eerst ff gele belijning aanbrengen ……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin