Wie bedenkt naam voor park langs Machineweg?

Door: redactie. De gemeente roept inwoners op een naam te bedenken voor het aan te leggen park langs de Machinetocht en het Zwanenwater. Wie een goede naam weet kan deze voor 22 maart indienen via de website participatie.aalsmeer.nl.

Een jury bestaande uit wethouder Robert van Rijn, directeur Dick van der Harst van Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling B.V en een vertegenwoordiger van de straatnamencommissie, kiezen uit de ingediende suggesties vijf namen. Daarna mag iedereen op participatie.aalsmeer.nl een stem uitbrengen op een van de vijf. De winnaar wordt uitgenodigd bij de officiële opening van het park en de winnende naam zal straks prijken op de borden bij de ingangen van het park.

Metamorfose
De buitenruimte van de Bloemhof ondergaat een ware metamorfose. De betonnen parkeerplaats verandert straks in sportvelden waaronder een multiveld, twee beachhandbalvelden en een jeu de boulesbaan die vrij toegankelijk zijn. De entree voor auto’s wordt verplaatst naar de Braziliëlaan en een deel van de parkeerplaatsen krijgt een ‘groenere’ verharding (kunststofmatten met groen). Daarnaast worden het ‘krachthonk’ en de kleedkamers van de handbalvereniging verplaatst. De ESA is bouwheer van deze aanpassing en zal naar verwachting medio 2021 starten met de bouw. Verder krijgen jongeren een nieuwe hangplek (‘JOP’), die bestaat uit twee containers die haaks op elkaar worden geplaatst. Deze vervangt de huidige voorziening.

Naast De Bloemhof komt het startpunt voor een fitnessparcours/wandelpad door de groene buffer richting het Zwanenwater met allerlei trim- en fitnesstoestellen. Langs het wandelpad en bij het water komen bankjes en bij het water wordt een grote steiger aangelegd. Verder komen er veel bloeiende planten, dat was een nadrukkelijke wens van de omwonenden. Daarnaast komt er – ter hoogte van het historische ketelhuis – een nieuwe brug vanaf de Machineweg om de toegankelijkheid van het park te vergroten. Dit plan is samen met omwonenden ontworpen.

Planning
In 2020 is een nieuwe watergang tussen de Bloemhof en de woningen aan de Hornweg als eerste onderdeel van het plan gerealiseerd. Het is de bedoeling dat het fitness parcours/wandelpad medio 2021 wordt aangelegd en dat na de verbouwing van de Bloemhof het buitenterrein rond de Bloemhof wordt gerealiseerd en in 2022 gereed zal zijn. De toegang naar de Bloemhof zal dan in 2022 van de Hornweg verplaatsen naar de Braziliëlaan.

Foto’s archief AV/Arjen Vos

5 reacties

  1. Vroeger werden daar veel rozen geteeld. Een van de wereldberoemde rozen hete de Parel van Aalsmeer. Geweldige roos die aalsmeer nog bekender maakte in deze bloemenwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel