Westplas trots op behouden van groene vlag

Ze hadden hem al wapperen maar dat de groene vlag maandagochtend opnieuw gehesen mocht worden, vervult de Westplas Mavo opnieuw met trots. Het wapperende vaandel is het zichtbare bewijs dat de school voldoet aan de hoogste internationale groene eisen van deze tijd en ook de komende twee jaar te boek staat als vooruitstrevend en duurzaam.

Het jaar 2019 begint dus positief voor de school aan de Mensinglaan. Een uitgelaten sfeer bij leerlingen en schoolleiding was maandagochtend voelbaar en hoorbaar. Zowel directeur Paul Lievaart, wethouder Wilma Alink als Roel Opbroek van de organisatie SME Advies kon de enthousiaste leerlingen niet stil krijgen zodat het officiële moment voor de entree van de school kort en krachtig bleef. Het Eco-team, bestaande uit milieubewuste leerlingen hees samen met de wethouder duurzaamheid de vlag waarmee de plechtigheid een feit was.

Ingezet op buitenruimte
Volgens wiskundedocent en pr-verantwoordelijke, Debbie van Grieken is het geen vanzelfsprekendheid dat het keurmerk verlengd wordt. “We moeten echt laten zien dat we ermee bezig zijn. We hebben daarom elk jaar een eigen thema. Dat was voorheen water en afvalscheiding en dit jaar hebben we ingezet op de buitenruimte zodat we de leerlingen stimuleren om in de pauzes naar buiten te gaan. Het schoolplein is ingericht met zitjes en dat willen we verder aanvullen met een buitenleslokaal en schooltuintjes zodat we meer aanschouwelijk onderwijs kunnen geven. Bijvoorbeeld met tekenopdrachten of demonstreren hoe een vulkaan werkt.”

Goed gedrag belonen
Roel Opbroek die namens SME-Advies de groene vlag en de bijbehorende ingelijste oorkondes kwam bezorgen, sprak lovende woorden over de Westplas Mavo. Hij zei met eigen ogen te hebben gezien dat de school er positief in staat waar het om groen en duurzaam gaat. “Jullie belonen goed gedrag door leerlingen die netjes hun afval scheiden muntjes voor de automaat te geven en werken met I-pads waarmee veertien kilogram boeken wordt uitgespaard. Op deze school gaat het er clean, healthy en happy aan toe,” aldus de groenadviseur.

Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin