‘Westplas Mavo is plezierige school’

(Advertorial) Komende donderdagavond tussen 18:30 en 20:30 uur zet de Westplas Mavo de deuren wijd open om leerlingen van de basisscholen in en om Aalsmeer de kans te geven de school te leren kennen. In de aanloop naar deze open dag spraken we met een viertal Westplasleerlingen die nu halverwege het eerste jaar zitten en vroegen hen naar hun ervaringen. 

Bartek Matyszczak: ‘Het is echt een groene school’

Wat eersteklasser Bartek uit Kudelstaart betreft is de Westplas Mavo een prima school waar hij het goed naar zijn zin heeft. “Het is echt een groene school waarin veel aandacht is voor het milieu.” De gescheiden inzameling van afval is daar volgens hem een goed voorbeeld van.

Bartek weet nog niet welke kant hij precies op wil al heeft hij qua richting wel gekozen voor de Businessklas. “Ik heb al meegeholpen met het organiseren van de wintermarkt en de ouderavond. Het liefste word ik later profvoetballer, maar daar hoef je niet echt voor naar school.”

Fiene Hollander: ‘Met de Ajaxbus naar de ArenA’

De Aalsmeerse Fiene is wel een ondernemend typje maar bepaald geen ochtendmens. Dat laatste zorgde er voor dat ze koos voor een school in haar woonplaats. “Als ik naar Amstelveen zou moeten fietsen, moet ik heel vroeg opstaan. Dat zag ik niet zo zitten. Toen ik voor het eerst op deze school kwam, vond ik het direct prima. De sfeer en het gebouw spraken me direct aan. Inmiddels zit ik in de leerlingenraad, heb al meegeholpen het kerstgala te organiseren waar ik ook de bediening deed, de scholenmarkt en volgende week ook de open dag.”

Fiene houdt van sport en volgt de Businessklas. Die combinatie leidde er toe dat ze voor een klassenuitje de spelersbus van Ajax heeft gereserveerd die de leerlingen half maart naar de ArenA moet brengen voor een rondleiding. Fiene, die later fotografe wil worden, kan voor haar klasgenoten natuurlijk niet meer stuk.

Maud Sanders: ‘Vooral door het kleinschalige een plezierige school’

Voor de Uithoornse Maud was, eerlijk is eerlijk, de Westplas Mavo haar tweede keuze. “Eigenlijk wilde ik het liefste naar het Veenlanden College in Mijdrecht, maar omdat die school met de vakanties van regio midden meedoet, was dat voor ons als gezin niet echt handig. Maar spijt heb ik niet want ik heb het hier erg naar mijn zin. Vooral door het kleinschalige vind ik het een plezierige school. Je wordt gezien en krijgt extra persoonlijke aandacht als het nodig is. Soms na de les maar soms ook tijdens de les. Dat kan omdat het kleine klassen zijn,” aldus Maud die de Projectklas volgt.

Dat het schoolreisje richting Walibi of de Efteling gaat, vindt ze fantastisch. En weet ze al wat ze later wil worden? Jazeker. Als het aan Maud ligt, blijft ze gewoon voor altijd op school: “Ik wil graag juf worden…”

Jurg Schoeman ‘Mijn zus zakte zowat de grond in met haar boekentas’

Ook Jurg komt elke dag met de fiets vanuit Uithoorn naar de Mensinglaan getrapt. De Businessklas-leerling zegt vooral te spreken te zijn over het feit dat er op de Westplas met de iPad gewerkt wordt. “Dat vind ik bijzonder en handig. Mijn oudere zus zakte zowat de grond in met het gewicht van haar boekentas. Dan is zo’n tablet een heel stuk beter.”

Jurg kende de school nog niet maar werd er door een vriendje op gewezen. “Vooral dat het een kleine school is vind ik wel lekker. Ik hou niet zo van dat drukke. Dat ik mavo-advies had gekregen, hielp natuurlijk ook wel mee. Of ze streng zijn? Er zijn wel regels waar je je aan moet houden maar dat is begrijpelijk. Niet rennen door de gangen en in de pauze mag je niet bij de computers komen. Dat is geen probleem,” aldus Jurg die later graag iets met techniek wil gaan doen.

Tekst en foto's Arjen Vos

 

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel