Westland zoekt pramen voor varend corso

Het in binnen- en buitenland bekende Westlandse varende corso laat weten op zoek te zijn naar pramen. In Aalsmeer is door de collega tuinders uit Zuid Holland een balletje opgegooid of er liefhebbers zijn om mee te varen.

Het bloemencorso te water beleeft 2 tot en met 5 juli dit jaar de 23ste editie en is groter dan ooit. Gedurende vier dagen voert de varende en bloemrijke optocht over het water langs verschillende routes. De organisatie van het evenement voorziet dit jaar meer aanloop vanwege een samenwerking met SBS6, die veel aandacht gaat besteden aan het corso.

Het corso wordt dit jaar uitgebreid met een competitie voor bloemenarrangeurs in opleiding, waar extra vaartuigen voor nodig zijn. En waar kun je die beter vinden dan in Aalsmeer? Pramen zijn bij uitstek geschikt voor deelname aan dit evenement vanwege de geringe doorvaarthoogte.

Showtime
Booteigenaren kunnen rekenen op vier fantastische dagen waar heel erg veel mensen voor op de been komen. Er  worden gedurende de festiviteiten veel plaatselijke feestelijkheden georganiseerd, en het voorbijtrekken van het varende corso is hét hoogtepunt. De route loopt van Honselersdijk tot in Den Haag en – als we de bronnen moeten geloven – heeft de sfeer iets weg van ons eigen ter ziele gegane rijdende bloemencorso uit de jaren ’70. Net zoals onze Pramenrace heeft het varende corso elk jaar een thema. Die van dit jaar: ‘It’s Showtime’. Voor een impressie van het varende corso kunt u een kijkje nemen op de website.

Varen en genieten
Belangstellende schippers kunnen zich tot half februari melden bij ariestolwijk@kpnmail.nl Alvast belangrijk om te weten: de pramen moeten op 28 juni naar (vermoedelijk) Honselersdijk worden gevaren, de bemanning is beschikbaar gedurende de vier dagen van het evenement, brandstof wordt gesponsord en het bloemenarrangement wordt bekostigd door de organisatie. Het enige wat de pramenbezitters hoeven te doen is varen en genieten.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman, afbeeldingen archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin