Westeinderpas moet lokale ondernemers steunen

Ook Wittebol Wine & Spirits is aangesloten bij de Westeinderpas (Foto pr)

Door: redactie. Sinds 19 juli is er een nieuwe lokale cadeaukaart in omloop: de Westeinderpas. Zowel online als bij diverse verkooppunten verkrijgbaar. De cadeaukaart is al op 75 plekken in de gemeente te gebruiken.

Doordat er steeds meer online wordt gekocht, lopen ondernemers in Aalsmeer jaarlijks volgens schatting meer dan 6 miljoen euro mis. Met het motto ‘behoud wat je hebt’, naar de spreuk ‘Retine quod habes’ in het gemeentewapen van Aalsmeer, wil de Westeinderpas mensen stimuleren om hun geld lokaal te besteden.

Lokaal initiatief
De Westeinderpas is een initiatief van Groupcard. Deze Aalsmeerse onderneming verzorgt in meer dan 25 Nederlandse gemeenten een lokale cadeaukaart. En nu dus ook in de eigen gemeente. Gemeente Aalsmeer steunt dit lokale initiatief met een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie. Daarnaast heeft de gemeente budget beschikbaar gesteld om maar liefst €40.000 aan cadeaukaarten uit te delen.

De Westeinderpas trapt af met een zomeractie en geeft binnenkort cadeaukaarten ter waarde van 150 euro weg om de lancering te vieren. Ook komt er een loterij waarbij deelnemers kans maken op een Westeinderpas met 20 euro tegoed.

Fysiek en digitaal
Wie een Westeinderpas cadeau wil geven, gaat naar een van de verkooppunten of de website van westeinderpas.nl. Kopers kiezen zelf het bedrag. De Westeinderpas is een fysieke pas met een digitale omgeving om het saldo te bekijken. Betalen met de Westeinderpas gaat net zo gemakkelijk als pinnen. Bovendien is de cadeaukaart in delen te besteden.

Deelnemende ondernemers
Al zo’n 75 ondernemers in Aalsmeer en Kudelstaart zijn enthousiast over hun deelname aan de Westeinderpas. Dat levert een ruim en breed assortiment op: van de lokale bakker, kaasboer en vishandel tot restaurants, kappers en kledingwinkels. Iedereen die een Westeinderpas heeft gekregen, kan van alles kopen, ontdekken en beleven in de gemeente Aalsmeer De volledige lijst van deelnemende ondernemers, verkooppunten en meer informatie is eveneens te vinden op de genoemde website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel