Werkzaamheden VVA-terrein van start

Door: redactie. Tussen IKC Triade en zwembad De Waterlelie wordt een begin gemaakt met de aanleg van een nieuw recreatieterrein. De voormalige voetbalvelden veranderen in een ruimte met veel openbaar groen, vijvers en openbare sportvoorzieningen.

Na de fusie tussen de voetbalverenigingen VV Aalsmeer en RKAV tot FC Aalsmeer besloot de gemeenteraad een deel van het vrijgekomen terrein groen en recreatief in te vullen. Op het overige deel is inmiddels IKC Triade gebouwd en wordt gewerkt aan woningen.

Biodiversiteit
Het gebied tussen de Burgemeester Kasteleinweg, Zwarteweg, Dreef en Beethovenlaan wordt een aaneengesloten parkachtig gebied. Er worden nieuwe vijvers aangelegd voor zowel recreatief gebruik als watercompensatie voor onder meer de woningbouw aan de Roerdomplaan/Meervalstraat. De werkzaamheden worden in nauw overleg met het Hoogheemraadschap van Rijnland voorbereid. De vijvers worden zoveel mogelijk ontworpen met natuurvriendelijke oevers, beplant met waterplanten die zorgen voor een grotere biodiversiteit.

Bomen weg en bomen terug
Om de vijvers en het hondentrainingsveld te realiseren, moeten ongeveer 48 bomen wijken. Daar komen 107 nieuwe bomen voor terug. Het kappen van de bomen wordt gefaseerd uitgevoerd. Fase één is in het kapseizoen (vierde kwartaal 2021) bij het toekomstige hondentrainingsveld. De ander kapactiviteiten worden in het eerste kwartaal van 2022 uitgevoerd. Dan gaat het onder andere om werkzaamheden aan de begroeiing en de risicobomen. Hierdoor krijgt het bosplantsoen weer een open en veilig karakter.

Plusvarianten
Het project wordt (mede) mogelijk gemaakt door Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). SLS wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Noord-Holland en Schiphol en heeft tot doel het verbeteren van de leefomgeving en sociale cohesie in de Schipholregio. Dit doet SLS door het bieden van hulp aan individuele bewoners die in een onleefbare situatie zitten en die op geen andere manier kunnen worden gecompenseerd. SLS gaat samen met hen aan de slag om een oplossing te vinden voor hun problematiek. Daarnaast ondersteunt SLS grote en kleine initiatieven die een positief effect op de leefbaarheid in de omgeving hebben. Het gaat dan om initiatieven die in samenwerking met gemeenten en/of bewoners tot stand worden gebracht.  De zogenaamde plusvarianten in het parkachtige gebied zullen vanuit de SLS-subsidie gefinancierd worden.

Afbeelding: Gemeente Aalsmeer, zie onder de advertentie van Imanse de plattegrond van het gehele gebied

 

4 reacties

  1. @heer vink: wat is het lichtgroene vierkante vlak in het midden denkt u!? 😉

    Fijn plan. Mooi!

  2. Wordt er binnen Aalsmeer nog nagedacht over hoeveel jaar er over heen gaat voor een jong boompje ‘volwassen’ is?

    Juist met het oog op Schiphol (die dit project financiert) zijn grote bomen hier meer dan noodzakelijk. In plaats daarvan gaan er weer 48 grote bomen ter ziele.

  3. Waarom nou toch 48 grote volwassen bomen omhakken en vervangen door nieuwe (kleine) boompjes??

  4. Een suggestie is een evenemententerrein te realiseren op de genoemde locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin