Werkzaamheden stortsteenoever Westeinder bij Stommeerweg

De afgelopen maanden heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Westeinder en de dijk van de Stommeerkade en Molenvliet onderhouden. De dijken zijn verhoogd en verstevigd. Het gaat om een groter project binnen Aalsmeer. Het stuk dijk bij de Stommeerweg werd door het Hoogheemraadschap als het meest kwetsbare punt in hun werkgebied gezien en daarom als eerste aangepakt.
 
Veiligheid
De werkzaamheden zijn voor het grootste deel afgerond. De dijken zijn hierdoor weer veilig, zodat inwoners van Aalsmeer droge voeten houden. De grasmat die op de dijk ligt moet zich nu gaan herstellen. De brandweerhelling langs de Stommeerweg is ook klaar, de brandweer kan deze weer gaan gebruiken.
 
Stortsteenoever
Langs de Stommeerweg zal er een aanpassing gedaan worden aan de stortsteenoever langs de plassen. De stortsteen zal verlaagd worden en er worden extra openingen aangebracht om stilstaand water te voorkomen. Deze werkzaamheden zijn gepland in week 33 en 34. Werk zal uitgevoerd worden door De Rijk BV.
 
Onderhoudsperiode
Na deze werkzaamheden gaat de onderhoudsperiode van start. Gedurende deze periode zal de aannemer Markus BV onkruid bestrijden en het gras maaien zodra dit nodig is. Ook zal de nieuwe grond in de gaten gehouden worden en aangevuld worden waar verzakkingen plaatsvinden.
 
Meer informatie over de dijkverbetering in Aalsmeer is te vinden op www.rijnland.net/aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel