Aanleg Jac. Stammespark gestart

Deze week is begonnen met het verwijderen van de asfalt sportvelden

Door: redactie. Afgelopen week is de aanleg van nieuwe sportvelden, een route voor fitness en een groenzone in het Jac. Stammespark van start gegaan. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Het park is vernoemd naar vermaarde handbaltrainer Jac. Stammes.

De route voor fitness komt rond sporthal de Bloemhof, de groenzone loopt langs de Machinetocht tot aan de Middenweg. De sportvelden bestaan uit twee velden voor beach handbal en een multicourt voor voetbal en basketbal. Er komt ook een hardloopbaan en een route met fitness-toestellen voor alle leeftijden.

Langs de Machinetocht komt een fitnessroute

Krachthonk en Zwanenwater
In samenwerking met Handbalvereniging Aalsmeer zijn onlangs al een nieuw krachthonk en nieuwe kleedkamers gerealiseerd. Later dit jaar wordt het pad rond het Zwanenwater aangelegd. De inrichting rond het Zwanenwater wordt nog afgestemd met de omgeving.

Het werk begint met de aanleg van een nieuw parkeerterrein dat een nieuwe toegang krijgt vanaf de Braziliëlaan. Die toegang naar het nieuwe parkeerterrein is gedeeltelijk al aangelegd door Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV. Het nieuwe parkeerterrein is naar verwachting in september 2023 klaar. De sportvelden en de fitnessroute zijn in de maanden daarna gereed.

Contact
Over de uitvoering van de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met Carl Riechelman (c.riechelman@amstelveen.nl) van de gemeente Aalsmeer of Frans van der Lubbe van Arcadis (frans.vanderlubbe@arcadis.com), die namens de gemeente het dagelijks toezicht op de werkzaamheden verzorgt.

Bijdrage Stichting Leefomgeving Schiphol
Gemeente Aalsmeer, Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV en de ESA betalen mee aan het project. Een aanzienlijke financiële bijdrage wordt geleverd door Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). SLS wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Noord-Holland en Schiphol en heeft tot doel het verbeteren van de leefomgeving en sociale cohesie in de Schipholregio. Dit doet SLS door het bieden van hulp aan individuele bewoners die in een onleefbare situatie zitten en die op geen andere manier kunnen worden gecompenseerd. SLS gaat samen met hen aan de slag om een oplossing te vinden voor hun problematiek. Daarnaast ondersteunt SLS grote en kleine initiatieven die een positief effect op de leefbaarheid in de omgeving hebben. Het gaat dan om initiatieven die in samenwerking met gemeenten en/of bewoners tot stand worden gebracht.

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin