Welkom op ‘uw zichtlocatie’ in Greenpark

'Uw ambitie. Uw zichtlocatie.' Ja, het staat er heus als je over de nieuwe N201 door Greenpark Aalsmeer rijdt. Waar je langsrijdend zicht op hebt? Op blik. Een onafzienbaar terrein met Schiphol-parkerende auto's. Met andere woorden: wees welkom, topondernemer.

Want zo prijst Greenpark zich in een filmpje op zijn website aan: 'Greenpark Aalsmeer is het centrum voor innoverende sierteeltondernemers – een sterk groeiend netwerk van topondernemers – een unieke toplocatie.' In de strook rond de N201 heeft de gemeente het overigens voor Schiphol-parkeerbedrijven per 10 juli onmogelijk gemaakt om zich er te vestigen, om verdere wildgroei te voorkomen.

Tij zit niet mee
Net zoals bij vele andere bedrijvenparken zit het economisch tij Greenpark niet mee. Het wil maar niet vlotten en het is al jaren financieel een blok aan het been voor de gemeente, als eigenaar van Greenpark Aalsmeer (overigens is Uithoorn de partner in het nieuwbouwproject).

De redactie is op een zonnige middag maar eens door het bedrijvenpark gereden om zich van de huidige situatie op de hoogte te stellen. Vanaf de N201 komend rijd je richting 'Aalsmeer Centrum' over een Middenweg met twee gezichten: half overwoekerde Greenpark-woningen en verwaarloosde opslagterreinen én keurige, moderne bedrijven.

Spinnenwebben
Tegen de Molenvliet aan staat het vol auto's op een stuk weg dat straks moet aansluiten op de Nieuwe Aalsmeerderlaan, bij het kruispunt Aalsmeerderweg-Ophelialaan-Stommeerweg. De gemeente gedoogt er het parkeren van vervoersbedrijf Met en Co. Begin 2014 mochten auto's en busjes er tijdelijk staan, tot eind dat jaar. Ze zijn er nog altijd te vinden, al heeft de gemeente Met en Co laten weten binnenkort te gaan handhaven.

Aldaar ook een verloederde 'beveiligings'-caravan, met spinnenwebben in de deuropening – we zagen dat binnen alleen het lijk ontbreekt. Vlakbij een bord dat topondernemers aanmoedigt er te gaan bouwen.

Andere tak van sport
Verder is er weinig bedrijvigheid, zoals al zovele jaren. Na Celieplant en Bouquetnet, vorig jaar met veel tromgeroffel binnengehaald, hebben geen nieuwe sierteeltondernemers hun oog op Greenpark laten vallen, voor zover bekend. Wel kindercentrum Solidoe, al is dat een andere tak van sport. Waar het een nieuw onderkomen zal bouwen is onduidelijk, maar in elk geval niet op de door Greenpark aanvankelijk aangewezen plek, achter de Bloemhof bij de zendmast.

Ook verrijst er een tankstation op de hoek van de (deels nog aan te leggen) Braziliëlaan en de Middenweg-afrit van de N201. Volgens de planning zouden (vracht)auto's er eind dit jaar moeten kunnen tanken.

Blikvangers
In het stuk Greenpark tussen Hornweg en Legmeerdijk staan aan de Japanlaan als frisse blikvangers de complexen van Celieplant en Bouquetnet. Verder is het vooral 'oud nieuws' dat er gevestigd is, zoals Duif's.

Aan de infrastructuur wordt in dat gedeelte momenteel druk gewerkt, ter hoogte van de Thailandlaan tot aan de N201 toe. Aan die weg, op de hoek met de Japanlaan, komt een grote bakkerij.

Schouders eronder
Kortom, er is volop ruimte voor de 'liefhebber' op Greenpark. Eind augustus, na de vakanties, praten B&W en gemeenteraad achter gesloten deuren over hoe het verder moet met het bedrijventerrein.

Op de laatste raadsvergadering begin juli liet fractievoorzitter Robert van Rijn van oppositiefractie VVD zich er alvast positief over uit. Samen de schouders eronder zetten moet volgens hem “echt iets gaan opleveren”.

Dan de topondernemers nog.

● Klik hier voor website Greenpark Aalsmeer

Fotoreportage (zie ook gallery): Arjen Vos
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel