Weinig Supporters van Schoon

Zaterdag vond de jaarlijkse Landelijke Opschoondag plaats en Garby Aalsmeer – ook wel bekend als Yvette Koehler – zou Garby niet zijn als zij daar geen lokaal evenementje van maakte. Aan haar energie en inzet heeft het niet gelegen, maar slechts vijftien mensen gaven gehoor aan haar oproepen tot het bieden van hulp.

Uitgedost met veiligheidshesjes, handschoenen, knijper en vuilniszak toog het groepje gemotiveerd Kudelstaart in om bermen, bossages, stoeptegels en asfalt te ontdoen van zwerfafval. De deelnemers schrokken behoorlijk van de hoeveelheid vuil die zij tegenkwamen. In drie uurtjes tijd hebben zij een deel van Kudelstaart weer een stukje schoner en leefbaarder gemaakt. 

SPIE meer succes
De opschoonactie van de Aalsmeerse Pramenrace mocht op meer enthousiasme en aanhakers rekenen. In het kader van NL Doet organiseert SPIE elk jaar een Westeinder-schoonmaakactie. Die was dit jaar een weekje opgeschort wegens barre weersomstandigheden, en viel nu samen met de Landelijke Opschoondag. Maar liefst 5,4 ton afval werd verzameld, dat door Meerlanden na afloop keurig werd afgevoerd naar Rijsenhout.
 
Tekst Mariëlle Wegman, foto's Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Schoonmaakbedrijf De Vries)
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin