Weekaatje dagje korter maar zeer geslaagd

Volgend jaar hoopt de organisatie van het Weekaatje gewoon weer met Pinksteren te kunnen uitpakken. “We hadden nu een dag korter en dat was eigenlijk best jammer,” laat José Kruier namens de organisatie weten. De KNVB had in het Pinksterweekend een compleet voetbalprogramma gepland waardoor er op de velden van FCA geen enkele ruimte was voor het tentenkamp. In totaal beleefden 276 kinderen een topweekend dat als thema 'Griezelweekaatje' had. 

De bouwploeg, bestaande uit 22 vrijwilligers, had er wederom een indrukwekkend kampement van weten te maken. Op het veld achter de tribune stonden de tenten opgesteld waar het legertje aan kinderen twee nachten in kon slapen. Omdat het voetbalseizoen ten einde was, bood het complex alle ruimte voor spelletjes. Een hoogtepunt vormde volgens José Kruier de luchtkussens op zaterdag. Maar ook de disco 's avonds in de kantine was een groot feest.

Polderspelletjes
Het evenement beperkte zich overigens niet tot de sportaccommodatie. Hordes kinderen waaierden zaterdag uit door de Hornmeer waar een speurtocht was uitgezet. Op zondag waren het waterrijke polderspelletjes in het nieuw aangelegde Hornmeerpark wat zich hier zeer goed voor leende en waarmee de kinderen zich opperbest vermaakten. Bijna 60 leiders zorgden voor een prima sfeer en genoeg eten en drinken.

“We zijn blij met hoe het allemaal gegaan is en kijken alweer uit naar volgend jaar. Het is een jaar-rond-organisatie waar heel veel bij komt kijken. We zullen de KNVB vragen ditmaal wel rekening te houden met het Pinksterweekend want het leukste weekend met Pinksteren is toch het Weekaatje,” aldus José Kruier.

Foto's: polderspelletjes op de zondag in het Hornmeerpark. Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel