‘Weduwe P’ als film van de maand

Aan de slag bij Royal Eveleens (Still uit film)

Door: redactie. Deze maand toont de stichting Oud Aalsmeer de film van Royal Eveleens uit 1989. Deze film schetst een beeld van het handelsbedrijf in de Kwakel, gespecialiseerd in jonge planten. In dit jaar bestond het bedrijf 100 jaar. De start van het bedrijf was in 1889 onder de naam Wed. P. Eveleens en kreeg in 1989 de naam Royal Eveleens. Op 29 september 1989 werd het predicaat koninklijk verleend. De aanleiding tot de naamsverandering wordt ruimschoots in beeld gebracht.

Er worden beelden getoond van het twee hectare grote bedrijf tegenover de toenmalige VBA. In de film komt de opkweek van de jonge planten uitgebreid in beeld maar ook de distributie met behulp van eigen vrachtwagens komt aan bod. Hoofdproducten bij dit bedrijf waren Cyclaam, Saintpaulia en varens. Maar ook vele andere gewassen werden opgekweekt en verhandeld.

Tenslotte worden veel mensen op deze film in beeld gebracht die in die tijd een relatie hadden met dit bedrijf. De film is geproduceerd door Hanoff producties en geschonken door Ton Offerman aan Stichting Historisch Aalsmeer. Klik hier om de film te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin