Water en fruit binden strijd aan met overgewicht

Om de stijgende trend van kinderen met overgewicht in Aalsmeer een halt toe te roepen, slaan gemeente, een zorgverzekeraar en plaatselijke ondernemers de handen ineen. Tijdens evenementen zal steeds vaker een gezonde keuze worden aangeboden.
 
Onder het toeziend oog van tientallen kinderen die stonden te trappelen om aan de Kidsrun te beginnen, werd gisteravond het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)-contract ondertekend. Arjan Levarht van Levarht (Internationale groente- en fruithandel) en Mariska Verheul van Albert Heijn zijn de lokale ondernemers die in het kader van JOGG gaan samenwerken met de gemeente. Ook mascotte 'Druppie' was bij de ondertekening aanwezig.
 
Fruit en water
Het gaat er om kinderen in Aalsmeer een gezonde keuze te bieden. De lokale ondernemers gaan er bijvoorbeeld voor zorgen dat bij evenementen voor kinderen een stuk fruit wordt uitgedeeld en de dorst gelest kan worden met water. De daad werd bij het woord gevoegd. Er was bij het atletiekspektakel gisteren volop water en fruit beschikbaar.
 
Snoeptomaatjes
Ook kinderburgemeester Sophie van Raaphorst was van de partij: “Ik vind water drinken erg belangrijk. Ik merk zelf dat als ik niet genoeg water drink dat ik me dan niet zo lekker voel en me minder goed kan concentreren. Zoals alle kinderen vind ik snoep lekker; maar probeer ook eens een snoeptomaatje, die zijn ook lekker,” aldus de kinderburgemeester in haar eerste veelbelovende officiële optreden.
 
Gezonde keuze
Wethouder Gertjan van der Hoeven: “JOGG gaat al meer leven in Aalsmeer; er zijn steeds meer scholen en verenigingen die een gezonde keuze aanbieden aan kinderen. Ik ben erg blij dat de lokale ondernemers Albert Heijn en Levarht zich nu, naast Zorg en Zekerheid hebben aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht Aalsmeer. Samen zorgen we ervoor dat een gezonde keuze normaal is in Aalsmeer.”
 
Overgewicht
JOGG zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Aalsmeer draagt als JOGG-gemeente samen met GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. 
 
Bijna één op de acht Aalsmeerse kinderen in de leeftijdscategorie 5-11 jaar is te zwaar. Het percentage met overgewicht stijgt met de leeftijd. De JOGG-aanpak draagt er aan bij om de stijgende trend van overgewicht bij kinderen in Aalsmeer een halt toe te roepen. Meer informatie hierover is te vinden op www.aalsmeer.nl/jogg
 
Foto: betrokken partijen bij het ondertekende convenant. Foto Arjen Vos
 
(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin