Water centraal tijdens Kids-spektakel Kudelstaart

Zo’n 1200 Kudelstaartse basisschoolkinderen werden vandaag vermaakt in het kader van de feestweek Kudelstaart 777. Rond de vijver in de Rietlanden en in Dorpshuis ’t Podium was er van alles te doen.

Vanaf half elf kwamen alle kinderen en leerkrachten bijeen rond de vijver. ‘So you think you can dance’-danser en acteur Juvat Westendorp liet zien dat hij kon dansen, legde als Drink Water-ambassadeur het belang van veel water drinken en voldoende bewegen uit en deelde handtekeningen uit. 

Populaire Juvat
De populaire Juvat, die mede bekend werd door mee te spelen in Goede Tijden Slechte Tijden, liet alle kinderen meedansen. Samen met een groepje kinderen trad hij op vanaf de vissteiger en betrok op een enthousiaste manier de rest erbij. Zij het voor sommigen van grote afstand, want de kinderen zaten in groepjes rondom de vijver.

Hij hield de kinderen nog even bezig met wat grapjes en een aantal van hen mocht coole dance moves laten zien, alvorens het officiële gedeelte volgde. Toen was het woord aan André van Schaveren van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) die vertelde wat JOGG is.

JOGG-gemeente
Ook wethouder van sport en onderwijs Gertjan van der Hoeven was aanwezig. Hij benadrukte ook nog een keer hoe belangrijk het is dat kinderen lekker buiten spelen blijven spelen en voldoende bewegen en sporten. “Ook water drinken is gezond, veel beter dan limonade met al dat suiker.”

De wethouder mocht het officiële bordje in ontvangst nemen waarop stond dat Aalsmeer een JOGG-gemeente is. “Het bordje krijgt een mooi plekje in het gemeentehuis, zodat we kunnen laten zien dat wij er als gemeente veel aan willen doen om de jeugd op gezond gewicht te houden en waar nodig te brengen. Regelmatig worden er sport- en spelevenementen in het teken van JOGG georganiseerd en daar willen we zeker onze bijdrage aan leveren.”

Stoepkrijten, goochelen en kanovaren
Maar er was nog meer te doen tijdens het Kids-spektakel vandaag. De kinderen woonden in het Dorpshuis allemaal een vrolijke goochelshow bij van Tim Slaats ‘Magic Entertainment.’ Ook werd iedereen aan het stoepkrijten gezet, waardoor de stoepen rond de visvijver vrolijke kleurtjes en tekeningen kregen.

De kinderen werden aan het werk gezet, maar ook de leerkrachten moesten bewegen. Voor hen was er een wedstrijdje in kano’s over de vijver. Tweetallen werden gevormd en ze moesten ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk een strandbal opbliezen en die naar de overkant van de vijver brachten en weer terug.

Nat pak
Onder luid applaus en aanmoediging van de kinderen deden ze hun uiterste best. Tot grote hilariteit bleef niet iedereen droog. Sommigen vielen zelfs in het water en kwamen drijfnat aan de kant. Meester Roy en juf Anouk van de Antoniusschool bleken het snelste duo.

De organisatie en financiering van het Kids-spektakel lag voor een groot gedeelte in handen van de Rabobank en een aantal medewerkers hielp mee. Dit deden ze in samenwerking met de organisatie van de Feestweek Kudelstaart 777, Sportservice Haarlemmermeer en de scholen. Alle kinderen gingen naar huis met een 'drink water'-bidon. 

Foto's: danser en acteur Juvat kreeg de kinderen aan het dansen en deelde enthousiast handtekeningen uit. Wethouder Gertjan van der Hoeven (links) ontving van André van Schaveren van JOGG Nederland een bordje. Sommige leerkrachten hielden het niet droog. (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel