Wasstraten doen goede zaken

Grote drukte bij Loogman

Door: Mariëlle Wegman. Het zal de autobezitters niet zijn ontgaan: de wolk Sahara-zand die ook Aalsmeer niet heeft gespaard. Vervelend, maar de wasstraten varen er wel bij en doen goede zaken deze dagen. Het zorgde zelfs voor files, zoals bij Loogman, tot op de Legmeerdijk aan toe. Bij de pomp aan het eind van de Aalsmeerderweg waren zelfs mensen neergezet om het verkeer enigszins in goede banen te leiden. Om na de was- en poetsbeurt de route naar huis of elders te kunnen vervolgen, was ook nog een hele opgave.

Schuurpapier
Omdat het goedje kan inbranden in de autolak, en er voorlopig geen fikse regenbui op het programma staat, is het zaak om de auto zo snel mogelijk te ontdoen van de minuscule zandkorreltjes. Of je dat nu laat doen in een wasstraat of zelf met de tuinslang in de weer gaat, doet er niet eens zoveel toe. Ga in elk geval niet met een droge doek aan de gang, dan fungeert het zand alleen maar als schuurpapier.

Denk ook aan het schoonmaken van de zonnepanelen. Het verhoogt de opbrengst als ze schoon zijn, en dat kan met het huidige weertype lekker oplopen.

Foto’s Jaap Maars

Lees vorig bericht

Gemeente laat rotondes met camera’s monitoren

Lees volgend bericht

Overval op Aldi, verdachte gevlucht


1 Reactie

  • Ongelooflijk, vandaag file op Legmeerdijk, kruising geblokkeerd en gewoon achteraan aansluiten, omdat we zonodig meteen met z’n allen de auto moeten laten wassen, dat ding kan ook over 2,3,4,5 dagen…. Tsjonge tsjonge heeft de mens echt niets anders aan zijn hoofd……

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *