Wandelnetwerk Amstelland officieel open

Door: redactie. Sinds begin april is het mogelijk gebruik te maken van het 300 kilometer lange wandelnetwerk langs de zuidkant van Noord-Holland. De routes zijn te herkennen aan de paaltjes met wegwijzers. Een deel ervan gaat ook door Aalsmeer en Kudelstaart.

De aanleg van Wandelnetwerk Amstelland is een onderdeel van het provincie-brede Wandelnetwerk Noord-Holland. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Er zijn ruim 200 keuzepunten zodat wandelaars makkelijk kunnen overstappen naar een andere route. Via wandelnetwerknoordholland.nl en de gelijknamige app lopen wandelliefhebbers bestaande of zelf samengestelde wandelingen. Het netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Van Diemen tot Aalsmeer en van Amsterdam via Amstelveen en Ouder-Amstel naar Uithoorn.

Engelse variant
Uniek is de Engelse vertaling van wandelnetwerk Amstelland op de website en in de app; een extra service voor expats in de Amsterdamse regio en buitenlandse toeristen. QR-codes op de startpanelen ontsluiten alle vertaalde route-informatie en achtergrondverhalen over landschap, cultuur en natuur. Zo kunnen ook niet-Nederlands sprekende wandelaars volop genieten van alle wandelingen.

Voorbij de provinciegrenzen
Wandelnetwerk Amstelland sluit aan op de wandelnetwerken van Zuid-Holland en Utrecht. Het is daarom ook voor langeafstandwandelaars een zeer interessant gebied. Bovendien loopt het Noord-Hollandpad, een langeafstandsroute dwars door Noord-Holland, deels via het Wandelnetwerk Amstelland.

Opdrachtgever voor het nieuwe netwerk is Groengebied Amstelland. De aanleg is betaald door de provincie Noord Holland, de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn en het Amsterdamse Bos.

Foto’s archief AV/Arjen Vos-Wandelnetwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel