Wakvissen met IJsclub op kerstmarkt

IJsclub Uiterweg vorig jaar op de Kerstmarkt (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Komend weekend is de Historische Tuin weer het toneel voor de kerstmarkt van de Lions Ophelia. Zowel op vrijdag als op zaterdag is er van alles te beleven. Ook de IJsclub Uiterweg, komend jaar 135 jaar oud, is weer van de partij.

Hoewel de winter vroeger dan de laatste jaren gebruikelijk vroeg zijn intrede doet, is het slechts dromen van een ijsvloer die het mogelijk maakt de schaatsen onder te binden. Pas bij een dikte van tien centimeter zal de IJsclub de Topsvoortbaan vrij geven voor de schaatsliefhebbers. Voordat het zover is ontplooit de ijsclub andere activiteiten. Want, zoals in hun reglement van 8 december 1891 staat, stelt de ijsclub ‘zich tot doel, zooveel in haar vermogen is, van het ijsvermaak te profiteeren en tevens edel en nuttig werkzaam te zijn.’

Daarom is de IJsclub wederom te vinden op de jaarlijkse kerstmarkt in de Historische Tuin. Deze vindt plaats op vrijdag 8 december (van 16 tot 20 uur) en op zaterdag 9 december (van 10 tot 17 uur). Bij de kraam is een groot wak aanwezig waar bezoekers kunnen ‘wakvissen’. Wie erin slaagt een vis aan de haak te slaan, wint een ludieke koek-en-zopie prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin