VZOD verder met trainer Gert Krook

Gert Krook

Afgelopen februari is Gert Krook aan de slag gegaan als interim trainer/coach van de seniorenselectie bij korfbalvereniging VZOD in Kudelstaart. Door de stop op alle sportactiviteiten is deze periode kort geweest, maar er is voldoende vertrouwen ontstaan om volgend seizoen met elkaar verder te gaan. Ook in het seizoen 20/21 is Gert Krook de hoofdtrainer/coach van VZOD. Hij volgt Frank Dankerman op die halverwege het seizoen gestopt is.

Krook heeft in het verleden zijn kunnen al bewezen bij meerdere verenigingen. Hij begon als trainer/coach op 20-jarige leeftijd bij Stormvogels in Uitgeest. In de jaren daarna was hij actief als trainer bij diverse korfbalverenigingen in verschillende regio’s. HIj trainde onder meer Thor uit Harmelen, Telstar in Hoevelaken, DKC uit Delft en ZKC ‘31 uit Zaandam.

Moeilijk verslaanbaar
Krook ziet als trainer zijn uitdaging in het beter maken van spelers en daardoor als team te groeien. De spelers te laten zien dat er meer mogelijk is dan dat ze zelf zien. Bij VZOD is de uitdaging om díe uitstraling terug te brengen zoals hij ze kent van vroeger: een moeilijk verslaanbare ploeg. En sportief gezien natuurlijk om mee te strijden om de bovenste plaatsen. Krook zegt daarover het volgende: “Ik zie groeikansen in het teamgevoel dat je elkaar laat spelen en scoren; je wil niet meer afhankelijk zijn van één of twee spelers, maar allemaal moeten we doelpunten kunnen en mogen maken.”

VZOD kijkt uit naar het moment dat er weer gespeeld en getraind mag worden. De gedwongen rustperiode wordt goed benut: de voorbereidingen voor volgend seizoen zijn al in volle gang en ook het sportcomplex zelf ligt er mooi verzorgd bij. De spelers kunnen thuis kun vaardigheden bijhouden doordat de korfbalpalen aan hen in bruikleen zijn gegeven.

Tekst en foto VZOD

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel