Vuur, Licht en Geluid juichend ontvangen

Door: Arjen Vos. De vele duizenden toeschouwers die gisteren op en langs het water een plaatsje hadden ingenomen werden net als ieder jaar niet teleurgesteld. Hen werd in de lucht boven de Westeinder een vuurwerkshow van de bovenste plank voorgeschoteld. Met een lengte van een kwartier wellicht wat korter dan het publiek gewend is, de kwaliteit was weer ongekend hoog.

De organisatie kreeg medewerking van Radio Aalsmeer die er met kundige technici voor had gezorgd dat de vuurpijlen onder bombastische muzikale begeleiding het zwerk boven de Westeinder kleur gaven. Dankzij luidsprekers konden mensen zodoende langs het gehele Waterfront genieten van Vuur, Licht en Geluid. De geremasterde versie van het lokale volkslied ‘Ons Aalsmeer’, vertolkt door wijlen Jan Leliveld, was daarbij wel even wennen.

Verwarring
Opmerkelijk was ook de pre-vuurwerkshow die rond half elf plaatsvond vanuit een tuin aan het einde van de Stommeerweg. Deze zorgde hier en daar voor de nodige verwarring. Veel mensen die zich nog langs of varend met een verlichte boot in de Ringvaart bevonden dachten dat het feest al was begonnen maar het bleek om een eigen initiatief van bewoners te gaan. Om klokslag elf uur ging namelijk het echte werk van start. Voorafgegaan door lichtbeelden die op de watertoren werden geprojecteerd. Tegen een licht bewolkte hemel en nauwelijks een zuchtje wind, was het een indrukwekkende show die eindigde in een ongekende apotheose waarna het applaus en gejuich als waardering voor zoveel moois over het water schalde. Het startschot voor de Feestweek was zodoende weer memorabel en zette Aalsmeer op de kaart als locatie voor topvuurwerk.

Foto Arjen Vos, filmbeeld Fenna Vos

 

Eén reactie

  1. Dank Arjen voor prachtige verslag. Meteen opgeloste vraag over eerdere vuurwerk 😉 en ik wil het woord kippevel er nog even bij zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin