Vuur en Licht op maat

Door: Mariëlle Wegman. Het had een unieke aftrap moeten worden van een week vol festiviteiten. In plaats daarvan werd het een uniek en op zichzelf staand evenement. En uniek was het. Vuur en Licht editie 2021 was niet zomaar een vuurwerkshow, maar eentje waarop de explosieven op de maat van muziek tot ontploffing werden gebracht. Het leverde een een schouwspel op met voer voor diverse zintuigen. Een unieke belevenis, en een knap staaltje werk. De organisatie heeft zichzelf overtroffen, samen met de medewerkers van Radio Aalsmeer.

Duizenden mensen kwamen op het evenement af, zowel te land als ter water. Op het water, achter de veiligheidsmarkeringen, wemelde het van de veelal feestelijk verlichte vaartuigen. Aan land was het nog veel drukker. Aan de zuidzijde van de watertoren waren voor de gelegenheid de hekken verwijderd en ook het Surfeiland was dit jaar toegankelijk voor het toegestroomde publiek. Over dat laatste was goed nagedacht, want met de hekken aan de noordzijde van de watertoren, hadden veel mensen het schouwspel anders moeten missen.

Feestje voor iedereen
Er was over meer zaken goed nagedacht. Zo waren parkeergelegenheden gereserveerd voor hen die toch met de auto kwamen (“kom vooral op de fiets”), op strategische punten stonden verkeersregelaars en bepaalde toegangswegen waren afgesloten voor sluipverkeer. De sfeer was prima en gemoedelijk en iedereen had er zin in. Er leek massaal gehoor te zijn gegeven aan de oproep van organisatie en gemeente om vriendelijk te blijven tegen elkaar in het algemeen, en tegen handhavers in het bijzonder. Het moest een feestje worden voor iedereen, en daar is men meer dan in geslaagd.

Nu rest ons niets anders dan aftellen naar het volgende evenement: de Pramenrace. Hopelijk vormt ‘Vuur en Licht’ volgend jaar weer de aftrap van een ouderwetse feestweek.

Foto’s Mariëlle Wegman, meer foto’s in de gallery onder de advertentie van Sparnaaij Juweliers

[rl_gallery id=”48002″]

 

Lees vorig bericht

De juf van toen: Tineke Niesing

Lees volgend bericht

Seizoen Oosterbad voorbij


1 Reactie

  • Een mooi spektakel. Het is alleen jammer, dat de dag erna het fietspad bezaaid is met glasscherven. Is het mooi weer, ga je fietsen langs de Poel, mag je van geluk spreken, dat je geen lekke band heb gekregen.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *