Vreugdevuur Kudelstaart goed verlopen

Burgemeester Jobke Vonk stond er tijdens haar toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie maandagavond nog even bij stil. Het vreugdevuur in Kudelstaart verliep tijdens de jaarwisseling volgens de gemeente goed. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren er ook geen incidenten in het dorp.

Reden zou zijn dat de voorbereidingen goed getroffen werden en dat het vreugdevuur georganiseerd werd door de jongeren zelf. Zij kregen de verantwoordelijkheid in samenwerking met de gemeente en de brandweer. De vergunning hebben ze geregeld en de buurt werd goed geïnformeerd.

Jammer
Jammer was wel dat het vuur rond kwart over een pas aanging in plaats van het eerder aangekondigde half een. De houten pallets, die er al weken lagen, waren te nat om goed vlam te vatten. Een aantal enthousiaste dorpelingen hielp mee en spontaan werd benzine gehaald. De fik ging er toch nog goed in.

Jammer was ook dat de opkomst wat tegen viel. Zo’n vijftig jongeren en buurtbewoners vergezeld door mensen van de gemeente en de brandweer kwamen op het vuur af. Misschien kwam het doordat het vuur later aanging of dat er geen glühwein te krijgen was. Of was er toch te weinig aandacht aan besteed? Een groep aangeschoten jongeren hield het al snel voor gezien.

Jammer was het ook dat een aantal jongeren het 'nodig' vond om wat met vuurwerk te klieren. De handhavers moesten ingrijpen.

Leuk
De aanwezigen die er waren vonden het wel gezellig. Leuk vonden ze het om elkaar bij een vuurtje nieuwjaar te wensen onder het genot van warme chocomelk of koffie en een oliebol.

Leuk vond iedereen het ook dat burgemeester Jobke Vonk nog even langs kwam om haar beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen.

Weinig meldingen vuurwerkoverlast
Bij de politie zijn veertien meldingen binnengekomen uit Aalsmeer en Kudelstaart samen, die betrekking hadden op vuurwerkoverlast. Op hier en daar een kapotte prullenbak na, lijkt er weinig 'mis' te zijn gegaan met het vuurwerk in het dorp.

Foto's: een mooie nieuwjaarsnacht voor het vreugdevuur dat goed verliep (foto's Kees Kok). Een prullenbak op de hoek J.P. Thijsselaan en Ophelialaan overleefde het vuurwerkgeweld niet (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel