Vreemde vogels op Boerenvreugd

Uilen, valken, arenden, gieren en een buizerd waren zondag te gast op kinderboerderij Boerenvreugd. Vrijwilligers van de kinderboerderij hadden die dag een roofvogelshow georganiseerd in het kader van 'de natuur in beweging'. Het thema was ‘wat vliegt daar?’ en er was veel te doen.

Valkeniers van De Valkenhof uit Aalten waren naar Aalsmeer gekomen met hun roofvogels voor demonstraties, waarbij veel over de vogels verteld werd. Valkeniersechtpaar Marga en Frans Hueben hadden veel interactie met het publiek. Vooral de kinderen werden bij de demonstratie betrokken door de vogels aan te laten vliegen en op hun hand te laten landen. Veel stoere kinderen werden gefotografeerd met een vogel op hun hand. Niet alle vogels mochten los vliegen, omdat de N196 erg dichtbij ligt en dat mogelijk gevaar voor de vogels op zou leveren.

Veel te doen en te leren
Naast de demonstraties konden de bezoekers in een grote tent een uiltje van klei maken en er werd een quiz over roofvogels gedaan. Vrijwilligers van vogelpark Avifauna waren naar Boerenvreugd gekomen voor uitleg over de verschillende vogels en ze hadden braakballen bij zich. Interessant om ze uit te pluizen en meer over de vogels te weten te komen. In de boerderij was een tentoonstelling over de kerkuil, die ook veel publiek trok.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Veel mensen zijn een kijkje komen nemen, want zo vaak komt het niet voor dat je een roofvogel van zo dichtbij kunt zien. En met het voorjaarszonnetje erbij was het prima vertoeven op het terras voor een kopje koffie of zelfs een ijsje. Hondenbezitters waren mogelijk wat minder blij met de roofvogels, want zij mochten een paar uurtjes het park niet in met hun viervoeter. 

De volgende activiteit die in het teken staat van 'de natuur in beweging' wordt op Tweede Paasdag, 21 april, georganiseerd. Dan is het tijd voor 'wat rent daar.'

Foto's Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin