Vrachtwagen klem op Takkade

Door: redactie. Donderdagmiddag reed een vrachtwagen zich vast op het fietspad in het verlengde van de Rietwijkeroordweg richting de Jac Takkade. Twee Roemeense chauffeurs hebben op deze plek noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen omdat de wagen niet meer voor- of achteruit kon.

Van een nabij wonende dame kregen de mannen vanmorgen vroeg koffie en koek aangeboden. In de loop van de ochtend arriveerde een bergingsauto maar ook deze kon het voertuig niet vlot trekken.
Na enige heen en weer gemanoeuvreer lukte het de chauffeur van het bergingsvoertuig de vrachtwagen achteruit te krijgen en zo weer via het fietspad in veilige haven te brengen. Volgens een andere omwonende was dit sinds de recente kerstdagen al de derde vrachtwagen die zich hier vastrijdt. Vermoedelijk geeft de navigatie aan dat dit een doorgaande route is.

(Foto’s Jaap Maars)

6 reacties

 1. Afgelopen vrijdagmiddag rond 14.45u. ook weer zo’n grote vrachtwagen ‘verkeerd’ gereden aan het begin van de Hornweg.
  Moest moeizaam achteruit weer terug manoeuvreren de Zwarteweg op, met lange rij wachtende andere auto’s tot gevolg.
  Veel navigatiesystemen(o.a. Google Maps) geven bijvoorbeeld aan dat de fustoversteek(stoplicht/slagbomen) van Royal FloraHolland aan het begin van de Hornweg ook een (beperkte) ingang(uitgang) van de bloemenveiling is.
  Lopend of op de fiets kan je overdag daar wél langs de slagbomen, maar dus niet met een auto of grote vrachtwagen(vaak met buitenlandse chauffeurs).
  Zoals Skander al aangeeft, zit het probleem(van ronddwalend vrachtverkeer) vooral bij de wegbeheerder, die de verkeersproblemen niet gemanaged krijgt
  Bijvoorbeeld door een betere communicatie met gebruikers én de kaartenmakers van de bekende navigatiesystemen.
  Wegen afsluiten, zoals laatst die twee weekenden de Legmeerdijk voor de bloemenveiling, daar denkt men vaak erg makkelijk over.
  Maar het was gewoon triest om te zien hoe iedereen rond ging dwalen over het veilingterrein (Centrum én Zuid) opzoek naar een uitgang voor auto’s, m.b.v. hun (verouderde?) navigatie.
  Helaas bleek alleen de ingang (beperkt) open te zijn.
  Er ligt wél al ruim één jaar een speciale tunnel (uitgang), onder de Hornweg door, op de eerste gebruikers(vrachtwagens) te wachten, maar er is nog steeds geen aansluiting gereed bij de Middenweg!
  Deze weekendafsluitingsproblemen met eigen ogen gezien, omdat ik voor mijn werk op zaterdagen een regelmatige bezoeker(met vrachtwagen) ben van het bloemenveilingterrein.

 2. Ronddwalend vrachtverkeer overal door Aalsmeer neemt inmiddels bijzonder irritante en voor langzaamverkeer soms gevaarlijke vormen aan. Wat de oorzaak ook is, probleem zit bij de wegbeheerder die het tot nu niet gemanaged krijgt. Dit was ook een punt ingebracht tijdens de Danktank Verkeer. Iemand het eindrapport van de Danktank gelezen? Het wordt tijd dat er nu eens serieus in Aalsmeer naar verkeer en het wegenplan wordt gekeken, dat managed met de vele bedrijven in en om woonwijken niet zichzelf. Zo moeilijk is het niet, iets meer aandacht en doelgericht te werk gaan.

 3. Inderdaad paaltjes plaatsen .
  Bij ons in de Linnaeuslaan richting het gemaal hadden wij de laatste maanden veel last van vrachtwagens die zich aan het eind vastreden en dan achteruit ( heel fijn met al die capriolen uithalende schoolkinderen op de fiets en die bocht die bijna niet te doen is in zijn achteruit)
  Wij hebben zelf maar een vuilniszak over een bord gedaan die net om de hoek staat in de Jac .P Thijsselaan en die de hoek om wijst naar de Linnaeuslaan sindsdien bijna geen vrachtwagen meer gezien die niks te zoeken hebben in de laan .

 4. Al diverse keren gemeld via Fixi om de paaltjes opnieuw te plaatsen. Kennelijk worden ze door sluiproute-rijders verwijderd of via de berm omzeild.

  Door meer bedrijven die zich vestigen aan de Rieteijkeroordweg wordt ook meer misbruik gemaakt van het mooie natuurgebied.

 5. Zou toch wel fijn zijn als er weer paaltjes komen, verderop op de Rietwijkeroordweg hebben ze het nu wel goed aangepakt geen slapende Oostbokchaufeurs meer met vrachtwagen op het fietspad gelukkig!

 6. Was wel heerlijk rustig op de Takkade, geen sluipverkeer van auto’s over het fietspad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel