Voorzitter Pramenrace draagt stokje over

Arnoud Brouwer en Erna van den heuvel tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2018 (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. Stichting Pramenrace In Ere (SPIE) heeft vanaf 1 januari een nieuwe voorzitter. Arnaud Brouwer neemt het stokje over van Erna van den Heuvel die heeft aangegeven na vijftien jaar te stoppen als voorzitter bij de organisatie die jaarlijks het grootste evenement in de regio organiseert. Van den Heuvel was ruim twintig jaar als bestuurslid betrokken bij SPIE.

Van den Heuvel wil op dit moment alleen een summiere toelichting kwijt over haar vertrek. “Na 22 jaar stop ik en Arnaud neemt het over, dat heb ik onlangs bericht aan al onze sponsoren en bij het bestuur is dit al langer bekend.” Op aanvullende vragen over bijvoorbeeld de hoogtepunten en of dieptepunten in haar periode als voorzitter en of het aantal uren dat de organisatie van een dergelijk groot evenement kost haar mogelijk teveel werd, wil Van den Heuvel dit weekend niet ingaan.  

Perikelen
Onder het voorzitterschap van Van der Heuvel brak er eind 2017 een bestuurscrisis uit. Vier leden stapten plotseling uit het bestuur wegens interne perikelen. Onder de opstappers was de bekende Aalsmeerder Joost de Vries. Van den Heuvel destijds: “Er is iets gebeurd tussen twee bestuursleden wat groter en groter is geworden en een oplossing vinden was moeilijk.” Het bestuur ging een periode door met vier leden, nieuwe bestuursleden sloten zich later aan.

De Pramenrace werd afgelopen jaar wegens de coronamaatregelen in afgeslankte vorm georganiseerd. In 2020 werd het evenement om dezelfde redenen afgelast.

 

Lees vorig bericht

Oliebollenbakkers hebben bed niet gezien

Lees volgend bericht

Wie wint De Gouden Gniffel 2021?


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *