Voortuinkeuring stimulans om tuin op te knappen

Wat een beetje regen en zon al niet teweeg kunnen brengen in plantsoen of tuin. Niet alleen planten, bloemen en struiken groeien als kool, ook het minder gewenste onkruid doet vrolijk mee. Het vraagt tijd en inzet om de tuin in deze tijd van het jaar netjes te houden. Voor KMTP Groei&Bloei al jaren een argument om de voortuinen in Aalsmeer en Kudelstaart aan een kritische blik te onderwerpen. Binnenkort gaan ze weer op pad: de keurmeesters van de KMTP.

Ze hebben het er maar druk mee in deze tijd van het jaar. De Geraniummarkt was nog niet achter de rug of het Open Tuinenweekend diende zich alweer aan. Opgevolgd door de voortuinkeuring begin juli. In de eerste twee weken van de komende maand kan het opvallen dat er duo's door de straat lopen die her en der stil staan, aantekeningen maken of met elkaar overleg plegen. De wijken die beoordeeld gaan worden zijn Proosdij-Noord en de Rietlanden in Kudelstaart.

Moeite die loont
Jan van der Meer en Rita Lagerwey (foto) zijn al vele jaren als tuinjury voor De Maatschappij in de weer. Waar letten zij in het bijzonder op? “Wij kijken onder meer op of de tuin goed zichtbaar is vanaf de weg en of er over de beplanting is nagedacht zodat er het hele jaar door kleur is in de tuin. Ook beoordelen we of de tuin bij het huis past en of het onkruid is weggehaald,” aldus Rita Lagerwey. 

De in de Mendelstraat gelegen tuin van Jan van der Meer is wat dat betreft een schoolvoorbeeld van hoe een (voor)tuin bij kan dragen aan het welbevinden van een buurt. Want daar is het in zekere zin om te doen. Een mooiere wereld begint bij jezelf. En in dit geval is het aanpakken van de tuin een moeite die loont. 

Er zijn ook dit jaar namelijk 30 groenbonnen te verdelen. Wie in Proosdij-Noord of Rietlanden woont en kans wil maken om die in de wacht te slepen, heeft nog een kleine twee weken de tijd om de tuin spic en span te maken.

Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin