Voorlezen én knuffelen op OBS Kudelstaart

Gisteren gingen de twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen van start en ook in Aalsmeer werd hier aandacht aan besteed. Burgemeester Jobke Vonk ging voorlezen op De Graankorrel en wethouder Gertjan van der Hoeven bezocht OBS Kudelstaart. Maar ook op de andere basisscholen, kinderdagverblijven en in de bibliotheek zal bij de voorleesdagen stilgestaan worden.

De kinderen van de OBS-kleuterklassen zaten al netjes in de kleine gymzaal te wachten op de wethouder van onderwijs. Maar voordat hij de school binnen kon gaan om voor te lezen, werd hij ‘bestormd’ door een aantal achtste groepers voor een knuffel. Het was tenslotte ook nationale knuffeldag en dat wilden ze ook graag even met de wethouder doen. Een aantal weken geleden was hij in die klas om diploma’s uit te reiken in het kader van de mediawijsheid en omdat het ‘zo gezellig’ was vonden ze dat hij wel een knuffel verdiend had.

Boer Boris
Van der Hoeven las voor uit het prentenboek van het jaar ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshout en Philips Hopman. Hij stelde zich eerst netjes voor aan de kinderen en legde in kindertaal kort uit wat voor werk hij deed. Daarna gingen de kinderen op het puntje van hun stoel zitten en zaten helemaal in het verhaal van boer Boris, die van alles meespeelt op vakantie. Af en toe liet hij de kinderen de leuke zinnetjes aanvullen, want veel was op rijm geschreven.

Het werden een paar gezellige uurtjes, want ook de kinderen van groep 3 werden verrast door een voorleesbezoekje van de wethouder. Ook kregen ze nog een kleurplaat om thuis mooi in het kleuren.

Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2015, die nog tot en met zaterdag 31 januari lopen. Doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Foto's: wethouder Gertjan van der Hoeven las voor op OBS Kudelstaart. (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin