Voorbereidingen busstation en fietstunnel van start

Langzaam maar zeker worden er stappen gezet voor de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg. Zo werden er op verschillende plaatsen langs het tracé al bomen gekapt. Vooruitlopend op de officiële start van de werkzaamheden in juli begint Dura Vermeer eind april met het aanbrengen van voorbelasting. Dit gebeurt op de locatie van het nieuwe busstation en de toekomstige fietstunnel bij de Legmeerdijk.

De voorbelasting moet circa 120 dagen blijven liggen voordat de ondergrond daarna stevig genoeg is om op te kunnen bouwen. Om te voorkomen dat het zand gaat stuiven wordt het afgedekt met een laag papiercellulose die voor de daadwerkelijke aanleg weer wordt verwijderd.

Toekomstig busstation
Wat tientallen jaren een schapenweiland was, is onlangs veranderd in een klein berglandschap. Om hier straks het nieuwe busstation aan te kunnen leggen, wordt een gedeelte van een watergang gedempt en een nieuwe gegraven. Hier wordt op 30 april mee begonnen. Kort daarna wordt voorbelasting aangebracht voor het toekomstige busstation.

Fietstunnel Legmeerdijk
Ter hoogte van de kruising met de Legmeerdijk komt een fietstunnel. Voordat deze kan worden wordt gebouwd komt er aan de oost- en westzijde van de oversteekplaats een voorbelasting. De planning is om de eerste laag zand aan te brengen rond 28 april. De voorbelasting komt vlak langs het fietspad en tijdens het aanbrengen ervan  worden fietsers via een veilige route omgeleid.

Meer informatie over deze werkzaamheden is te vinden op de website hovasz.nl

Tekstbewerking en foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel