Voor Elkaar blijft ook in 2019 verbinding zoeken

Het regent deze tijd van het jaar nieuwjaarsrecepties. Met enige regelmaat valt er een uitnodiging in de AalsmeerVandaagpostbus met het verzoek langs te komen en mee te doen met het heffen van het glas. Er gaat ons maar weinig te ver als het gaat om dit soort gezelligheid en netwerkbijeenkomsten. Zo trokken we er donderdag helemaal voor naar Amstelveen. Bijna tegen de grens van de hoofdstad aan bevindt zich namelijk het kantoor van 'Voor Elkaar'.

Ooit begonnen als Vrijwilligerscentrale Amstelland maar nu alweer geruime tijd bekendheid vergrotend onder de naam Aalsmeer Voor Elkaar en Amstelveen Voor Elkaar, houdt het team zich in een flat op Kronenburg voornamelijk bezig met het zoeken van verbinding in de samenleving. Personen aan elkaar koppelen, maar ook organisaties en ondernemingen die onbezoldigde hulp kunnen gebruiken, is de specialiteit van het team gedreven medewerkers. Onder leiding van directeur Frans Huissen worden hulpvragen en vrijwilligersaanbod op elkaar afgestemd. 'Voor Elkaar' laat veelvuldig van zich zien en horen. Onder meer tijdens diverse evenementen in de gemeente waar de kreet 'Helpen Maakt Happy' inmiddels een vertrouwd en ingeburgerd geluid is.

200 Kaarten
Frans Huissen sprak donderdag het goed gevulde bedrijfsrestaurant toe en memoreerde onder meer aan de kaartenactie die rond de feestdagen was georganiseerd. Er zijn maar liefst 200 persoonlijke kaarten verstuurd naar oudere en eenzame mensen. Huissen legde wat 2019 betreft wederom de nadruk op de verbinding tussen mensen en organisaties.

Zijn toehoorders voegden na hun applaus onmiddellijk de daad bij het woord en zochten elkaar op om al toostend, bitterballen etend en pratend te 'connecten', zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Dat daarbij goede voornemens werden gedeeld en ideeën werden uitgewisseld, lag voor de hand.

Andere uitnodigingen?
Opvallend is het trouwens dat geen enkele politieke partij de AalsmeerVandaagpostbus heeft weten te vinden om ons uit te nodigen voor hun nieuwjaarsbijeenkomsten. Mogelijk slaan ze deze traditie over, is er geen nieuws te melden, of is er vanwege het ontbreken van verkiezingstijd geen behoefte aan pottenkijkende pers op de borrel. Als er een andere reden is, horen we die graag: info@aalsmeervandaag.nl.

Foto's: 'Voor Elkaar-directeur Frans Huissen aan het woord. Communicatiemedewerkster Floor van der Heijden in gesprek met Ary van der Heiden techniekcoördinator van het Wellantcollege. Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin