Vogelspeurtocht en andere activiteiten

Er valt dit weekend weer van alles te beleven en te ondernemen in Aalsmeer en Kudelstaart. Een kinderkunstroute, diverse exposities, honingslingeren in De Historische Tuin en een vogelexcursie. In onze AGENDA hebben we een en ander voor u op een rijtje gezet.

Om er eentje uit te lichten: in het kader van de Nationale Vogelweek organiseert Natuurgroep Aalsmeer komende zondag een wandelexcursie in het recreatiegebied rond de sportvelden in Kudelstaart.

'Om de hoek' zijn er volgens de Natuurgroep vogels die elk jaar een lange reis vanuit Afrika maken en speciaal naar dat ene recreatiegebied komen om daar hun jongen groot te brengen en in het najaar diezelfde reis weer terug maken. Vogels soms niet veel groter dan je duim en tien keer lichter dan een luciferdoosje.
 
In deze excursie worden ze opgezocht en wordt getoond wat ze nodig hebben zodat ze de reis niet voor niets maken. “Dankzij broedvogelonderzoek dat wij de afgelopen drie jaar in dit gebied hebben uitgevoerd zijn er in samenwerking met de gemeente Aalsmeer eenvoudige afspraken gemaakt over een aangepast maaibeheer waardoor bij het sportpark en in de directe omgeving daarvan met name de oever- en rietvogels duidelijk zijn toegenomen,” aldus de Natuurgroep.
 
Tijdens de excursie hopen de natuurvrienden onder meer kennis te maken met een uitgesproken rietvogel als de Kleine Karekiet, de Gele Kwikstaart en mogelijk ook de Blauwborst.
 
Aanmelden kan via vogelweek.nl
 
  (advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin