Vogels kijken in de Historische Tuin

Door: redactie. Zondag 1 mei geeft bioloog en schrijver Remco Daalder een lesje vogels kijken in de Historische Tuin. Remco Daalder werkt als stadsbioloog bij de gemeente Amsterdam en publiceerde diverse boeken over vogels en natuur. Met ‘De gierzwaluw’ won hij de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2014.

(Foto Fjodor Buis)

Onlangs verscheen zijn nieuwste boek ‘De soortenjager’ bij uitgeverij Atlas Contact. Hierin laat Daalder zien hoe het is om een fanatieke vogelaar te zijn. Hij stelde zichzelf ten doel om 1.000 vogelsoorten te zien. Lang niet genoeg om bij de internationale top der vogelaars te horen – daar zit men op wel 8.000 soorten – maar voor iemand die liever niet in een vliegtuig stapt toch heel wat. Met humor, kennis van zaken en veel inlevingsvermogen laat Daalder zien dat soorten jagen van alle tijden is en hoe verslavend het is om lijstjes bij te houden.

Lezing en wandeling
Zondag 1 mei vertelt Remco Daalder in de Historische Tuin over zijn passie. Om 14.30 uur begint zijn lezing in de veilingzaal van het museum. Aansluitend is er gelegenheid om zijn boeken te kopen en zal de auteur deze zelf signeren. Daarna kunnen bezoekers met de vogelspecialist een wandeling maken over de Tuin, waarbij het doel is om zoveel mogelijk vogelsoorten te ontdekken.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Tuin. Kosten voor deze middag zijn €3,50 plus de gebruikelijke museumentree. Museumkaarthouders en donateurs van de Historische Tuin betalen alleen €3,50 voor de lezing. De Historische Tuin organiseert deze activiteit in samenwerking met Boekhuis Aalsmeer.

Foto boven archief AV/Arjen Vos)

 

Lees vorig bericht

FAM exposeert affiches Csizik op Floriade

Lees volgend bericht

Officiële mededelingen 21 april 2022


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *