Voedselbank verzamelt boodschappen

Dit weekend houdt Voedselbank Aalsmeer weer een voedselinzameling. Deze vindt plaats in de winkel van Hoogvliet aan de Aalsmeerderweg op vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Winkelend publiek krijgt bij de ingang een boodschappenlijstje aangeboden. Daarop staan vooral houdbare producten waaraan de Voedselbank momenteel de meeste behoefte heeft. Klanten worden gevraagd om één of meer producten te kopen en bij de uitgang aan de medewerkers van de Voedselbank te doneren. De medewerkers van Hoogvliet zullen deze producten centraal in de winkel presenteren, zodat de artikelen makkelijk en overzichtelijk vindbaar zijn.

Het klantenbestand van Voedselbank Aalsmeer vertoont dit jaar een daling. Bij heronderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een gezin niet meer aan de norm voldoet. Dat betekent dat de financiële situatie verbeterd is en men dan weer beter in eigen behoeften kan voorzien. Maar er zijn volgens de Voedselbank ook steeds nieuwe aanmeldingen waardoor het iedere week weer een uitdaging is om de ongeveer honderd volwassenen en kinderen te helpen met een gezond voedselpakket.

Precies een jaar geleden was de Voedselbank ook te gast bij Hoogvliet en was de opbrengst 75 kratten. Gehoopt wordt dat deze score minstens geëvenaard zal worden.

Foto's Voedselbank Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel