Vitaliteitsmarkt 50+ draait om ommekeer in zorg

Zaterdag is het gemeentehuis weer omgetoverd tot de Vitaliteit Markt 50+. Thema van de vierde editie zijn de veranderingen in de zorg per januari komend jaar. De meeste activiteiten vinden plaats in de burgerzaal, andere in de trouwzaal en de raadskelder. Blikvanger is een presentatie om 12.00 uur van Rob Oudkerk over de zorg anno 2015.

De vitaliteitsmarkt speelt in op de vele praktische consequenties die de veranderingen hebben voor de 50-plusser. Hoe kun je bijvoorbeeld vitaal blijven als je langer thuis moet blijven wonen? De markt moet de antwoorden geven. Behalve marktkramen waar producten en diensten op het gebied van de zorg worden aangeboden, zijn er demonstraties, korte cursussen en presentaties.

Alles onder één dak
De meest uiteenlopende zorginstellingen zullen hun gezicht zaterdag laten zien, van Heliomare, Steunpunt Mantelzorg en Zorgcentrum Aelsmeer tot Zorgvoorelkaar.com, Wijkzorg 't Kloosterhof en de vrijwllige ouderenadviseurs. Ook de ouderenverenigingen zijn er. Hoorapparatuur, fitness en sporten, gezonde voeding, kunstzinnige therapie, het is er allemaal.

Directeur Dion de Leuw van Vita welzijn en advies opent de vitaliteitsmarkt officieel om 11.45 uur in de burgerzaal. De deuren zijn dan al drie kwartier open. Om 17 uur sluit de markt. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Presentatie Rob Oudkerk
Om 12 uur begint Oudkerk, die als extern programmamanager de afgelopen anderhalf jaar  de veranderingen in de zorg in de gemeentes Amstelveen en Aalsmeer heeft begeleid, zijn presentatie in de trouwzaal. Titel: 'Van AWBZ naar WMO, hoe word je daar nou beter van?'

Oudkerk legt uit hoe de gemeente vanaf januari het eerste aanspreekpunt wordt voor veel AWBZ- en WMO-taken.  Ook ter sprake brengt hij het 'sociaal loket', waar bewoners en professionals zich straks kunnen melden, en het 'sociaal team', dat in actie komt bij complexe problemen. Na afloop discussieert hij met de zaal en zorgwethouder Ad Verburg en De Leuw van Vita.

Foto: vitaliteitsmarkt een jaar geleden. (foto archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel