Veteranen welkom in raadhuis op 3 juni

Veteranendag groots gevierd in de Burgerzaal in 2016 (Foto archief AV)

Door: redactie. Ter ere van de in Aalsmeer en Kudelstaart woonachtige veteranen en hun ‘thuisfront’ organiseren de gemeente Aalsmeer en het Veteranencomité van Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer op zaterdag 3 juni Veteranendag Aalsmeer 2023. Met deze speciale dag bedankt en eert de Gemeente Aalsmeer haar veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Veteranen zijn alle (oud-)militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden of daarmee vergelijkbare situaties, zoals internationale vredesmissies.

Aalsmeer telt op dit moment 106 bij het Veteraneninstituut geregistreerde veteranen. De oudste is 97 jaar oud en ruim de helft is tussen de 50 en de 70 jaar. Zo’n 5 procent is jonger dan 30. Negen veteranen zijn nog in actieve dienst.

Sprekers en muziek
Veteranendag Aalsmeer 2023 wordt in het raadhuis gehouden en staat geheel in het teken van waardering en erkenning. Maar ook van ontmoeting en saamhorigheid. Er is een interessant programma samengesteld. Zo krijgen de veteranen en hun eventuele partner niet alleen een traditionele ‘Blauwe Hap’ voorgeschoteld maar is er ook live muziek van singer-songwriter NinaLynn & Janos Koolen. Maatpakkenontwerper Rick Moorman van House of Men geeft een lezing over het motto ‘Erkenning door herkenning’, vertaald in een nieuw ontwerp van het veteranenpak. Moorman zal alles vertellen over de historie en het effect van kleding. Toespraken van burgemeester Gido Oude Kotte en een vertegenwoordiger van Defensie maken de samenkomst extra betekenisvol.

Alle veteranen hebben een persoonlijke uitnodiging gehad. Alleen zij kunnen zich aanmelden bij Paul Jensen, voorzitter van het Veteranencomité Aalsmeer op 06 40375402 of per e-mail naar: vaaalsmeer@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin