Foto 444: verzin en win

Door: Arjen Vos. Vandaag staat de teller op het fraaie getal van drie keer vier. Met de fruitautomaat scoor je daarmee de jackpot. Bij verzin en win bestaat die jackpot al jaren uit de waardebon voor een paar Broodjes van de Zaak èn de winnende foto als afdruk zodat de winnaar ook een blijvende herinnering heeft aan het moment van glorie. Maar dan moet de prijs wel geïncasseerd worden. Dat gebeurt niet altijd zodat er bij de broodjesservice inmiddels een aardige stapel foto’s ligt. Dus prijswinnaars; op naar de Witteweg. Ook als het al even geleden is dat je gewonnen hebt.

Vandaag blikken we terug op Bevrijdingsdag toen een peloton hardlopers door de nacht van Wageningen naar Aalsmeer liep. Op 5 mei ontstaken zij het Bevrijdingsvuur voor het raadhuis. Voor de lopers een indrukwekkende gebeurtenis. Wij zijn vooral benieuwd wat er gebeurt nadat de vlam ontstoken is. Waarover spraken de twee mannen onder de fakkel? U mag het deze week weer verzinnen.

(Foto Arjen Vos)

De vorige opgave haalde het beste bij u naar boven. Waar waren de kruipende en speurende mannen op de Historische Tuin naar op zoek, zo half liggend onder de draaibrug? Het duurde tot het laatste moment voordat we erachter kwamen: het was de aardbeientrap! Dank je wel Petra Valentijn dat je het ons en de lezers hebt duidelijk gemaakt. Net als het gloriosapompje, het zwarte lampje en de dichte gaatjespan is ook de aardbeientrap of -ladder er eentje waar menig ‘groene’ werknemer ooit uren naar heeft lopen zoeken. Met: ‘En ja hoor, daar is eindelijk het aardbeientrapje…’ scoor jij de broodjes naar keuze. Gefeliciteerd. De bevestiging komt er binnenkort aan.

En dan geven we nu, voordat we naar de Geraniummarkt gaan, met veel verwachting het woord weer aan u.

8 reacties

  1. We zijn je zeer dankbaar, dat je komend jaar de fakkels wilt bewaren !

  2. In vuur en vlam lopen wij warm voor deze mooie herdenking!

  3. Om mee te doen heb je ‘s nachts geen zonnebril nodig hoor!

  4. Hoezo terug naar Wageningen om het vuur op te halen, heb je het nu weer uitgeblazen ?

  5. De respectloze die het vuur dooft voordat bevrijdingsdag is afgelopen gaat het volgend jaar zelf maar halen!

  6. Als je volgend jaar weer je witte jack vergeten bent mag je niet meer meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin