Verzin en win… Een terugblik (1)

Wat spontaan ontstond, mondde uit in een rubriek waar het hele jaar mee gevuld kon worden en waar een groeiende groep lezers een plezier mee gedaan werd. ‘Verzin en win’ is niet meer weg te denken uit AalsmeerVandaag. Daarom krijgt het in het nieuwe jaar zeker een vervolg.

In een dorp als Aalsmeer liggen de fotogenieke momenten vaak voor het oprapen. Het heeft niet eens zoveel moeite gekost om wekelijks een toepasselijke foto te maken. Soms kwamen er meerdere foto’s in aanmerking en moest er een keuze gemaakt worden. Maar ook was het op vrijdag wel eens spannend of er nog iets bijzonders voor de lens zou komen zodat het vaste tijdstip van zaterdagmorgen negen uur gehaald zou worden. Even een rondje fietsen was meestal genoeg om de buit binnen te halen.

In scène gezet
De vraag is weleens gesteld: “Zet je weleens iets in scène voor een  Verzin en win-foto?” Dat is nog nooit gebeurd. Alle 46 foto’s die dit jaar onafgebroken de rubriek hebben gevuld, waren spontane foto’s. Niets anders dan het vastleggen van een toevallige samenloop van omstandigheden.
 
Juiste plaats
En daar moet je wel een beetje geluk bij hebben. In elk geval zorgen dat de camera voor het grijpen ligt. En dan hopen dat je net op het goede moment op de juiste plaats bent. Dan tref je soms mannen die een auto op de Van Cleeffkade achteruit duwen, een meisje dat seringen plukt in het Seringenpark of een bal die net in de sloot geschoten is.
 
Essentieel
Ook het moment van afdrukken is natuurlijk essentieel. De hond die tegen wethouder Van der Hoeven aansprong, de opgestoken duim van Robbert-Jan van Duijn, of de man die zijn oor te luisteren legt tegen een metalen stang bij wateroverlast in de Zijdstraat. Gouden momenten die in een splitsecond plaatsvinden keren meestal niet terug.
 
Prachtigste verzinsels
Maar zonder u, als lezer en meedenker, zou de rubriek het niet volgehouden hebben. U maakt er een ‘successtory’ van door prachtige verzinsels onder de foto’s te plaatsen. Soms gortdroog, soms poëtisch, maar gelukkig nooit grof of schunnig. De keren dat we een reactie moesten verwijderen, zijn op de vingers van één hand te tellen.
 
Uitdaging
U laat het zelfs weten als u de foto niet geschikt vindt. Dan wordt gevraagd of er niet een andere foto geplaatst mag worden omdat hij te moeilijk is. Blijken er een week later 23 reacties onder te staan… De uitdaging ligt altijd bij u. Een andere invalshoek doet vaak wonderen voor de inspiratie.
 
Borrel
Een andere suggestie houden we graag warm. Dat we een keer een borrel organiseren met alle deelnemers van Verzin en win. Bij sommigen van u leeft kennelijk de behoefte om elkaar eens te ontmoeten. Vele inzenders kennen elkaar inmiddels wel van naam maar niet van gezicht. Mogelijk dat we dit idee nog eens gaan uitvoeren.
 
Pareltjes
Voor nu een terugblik op een aantal pareltjes van het afgelopen jaar. Morgen deel 2. Binnenkort gaan we weer van start met een nieuwe reeks.

Helma Persoon: Melding: dooie boel in de Zijdstraat – foto 3

Melle Vos: Aalsmeer werkt…op de lachspieren – foto 5

Mylène Huijts: Lijstduwers voorzien van nieuwe functie – foto 8

Stephan: Verwoestende uithaal velt boom – foto 9

Mars Bartels: Wilgen geknot, poedel geknot, nu die lantaarnpaal nog en 't zit er weer op voor vandaag – foto 10

Irma Paulus: “Mam, in die boom passen echt niet meer seringen.” – foto 12

(foto's archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin