Verwarring over blauwe bak

Flink gevulde blauwe bakken bleven staan in de Hugo de Vriesstraat

De mens is een gewoontedier. Dat bleek vorige vrijdag weer eens toen bewoners in Aalsmeer-Zuid massaal de blauwe bak aan de weg zetten. De eerste vrijdag van de maand wordt in deze wijk immers papier ingezameld, zo wisten zij uit ervaring. Toen de bakken aan het einde van de dag nog niet geleegd waren, gaf de afvalkalender van Meerlanden uitsluitsel: de ophaalronde voor papier staat pas een week later gepland. Bewoners in Zuid kunnen dus morgen hun inmiddels overvolle papierbak opnieuw naar de weg sjorren.

Om te horen hoe het nu zit met die afvalkalender, zochten we contact met Meerlanden en kregen uitleg van contractmanager Hans Baas. “De afvalkalender wordt voor het einde van het jaar in elkaar gezet. In principe gaan we dan uit van vaste inzameldagen maar als er doordeweekse feestdagen zijn als Pasen, Hemelvaart en Pinksteren dan wordt er wel eens geschoven. Onze boodschap is dan ook: check rond de feestdagen altijd even de afvalkalender. In dit geval hebben we ervoor gekozen om de blauwe bak te verschuiven. Papier is milieutechnisch gezien minder urgent dan restafval.”

Als de buurman de bak aan de weg zet, volgt automatisch de hele straat en daarmee de hele wijk. Is het niet raadzaam als Meerlanden in afwijkende gevallen er standaard een waarschuwing uitgooit? Bijvoorbeeld in de vorm van een advertentie? Die optie sluit de manager niet uit maar het begint volgens hem bij goed de kalender lezen. Helemaal als er feestdagen in het spel zijn.

Overigens geldt voor de Aalsmeer-Dorpzijde hetzelfde. Daar zou volgens het vaste stramien (elke tweede vrijdag van de maand) de blauwe bak morgen aan de beurt zijn. Maar ook hier is het ophaalmoment verschoven naar volgende week. De derde vrijdag van deze maand. In veel straten in Zuid bleef de blauwe bak nog tot na het weekend op de stoep staan. Het is te hopen dat dit in het andere deel van Aalsmeer niet gebeurt. Inwoners van Kudelstaart hebben hun eigen manier van papierinzameling. De Supportersvereniging haalt hier elke eerste vrijdag van de maand papier op voor het verenigingsleven.

Tekst en foto Arjen Vos

2 reacties

  1. Ook op de Oosteinderweg staan al een week blauwe bakken klaar!! Mensen krijgen ook een lijst , toch!!!

  2. Als je de Meerlanden app download krijg je keurig elke avond een meldig welke container de volgende dag wordt geleegd. Kleine moeite om op je telefoon te zetten en je bent helemaal bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel