Vervoersverbod voor pluimvee ook in Aalsmeer

Vanwege de uitbraak van vogelgriep in Ter Aar, geldt er in een straal van tien kilometer rond het getroffen bedrijf een totaal vervoers- en verzamelverbod van pluimvee. Omdat ook Aalsmeer binnen dit gebied valt, zijn er op tal van plaatsen speciale verkeersborden neergezet.

Vanwege de uitbraak kon de maandelijkse tentoonstelling van de Vereniging van Vogelvrienden van Aalsmeer en Omstreken afgelopen weekend geen doorgang vinden. Volgens secretaris Gerard Goeijenbier staat de hobby voor de vogelvrienden dan ook tijdelijk stil: “Er mag binnen het gebied geen vogel de straat op. We zijn als vereniging gelukkig niet financieel getroffen. We betalen alleen huur voor de tentoonstellingsruimte als we die ook daadwerkelijk gebruiken.”
 
Schip in
De Amstelveense vogelvereniging ging afgelopen weekend wel flink het schip in voor hun jaarlijkse tentoonstelling. Alles was daarvoor geregeld. Van de zaalhuur tot het drukken van het programma. Hoewel Amstelveen niet in de 10-kilometerzone valt, zou de tentoonstelling in de Haarlemmermeer plaatsvinden waar deels wel een verbod geldt.
 
Discus
Dierenwinkel Discus in de Zijdstraat zegt weinig last te hebben van het vervoersverbod. Bedrijfsleider Jan-Joris van der Zwaard: “Ik heb van hogerhand geen instructies gekregen dat ik geen tropische vogels mag verkopen. Eendagskuikens zijn wel nadrukkelijk verboden. Nou is dit toch niet de tijd dat het heel hard gaat met de vogeltjes. Als sinterklaascadeautje? Nee, daar doe ik niet aan mee. Een vogeltje als impulsaankoop is geen goed idee. Dan krijg ik ze na een paar dagen weer terug.”
 
Het vervoers- en verzamelverbod geldt in elk geval tot 18 december.
 
Foto: Verkeersbord op de toegang naar Greenpark vanaf de Legmeerdijk.  Foto Jaap Maars (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel