Vervelen hoeft niet deze vakantie

De scholen in Noord-Holland zijn komende week gesloten door de krokusvakantie. De kinderen in Aalsmeer en Kudelstaart hoeven een week niet naar school. Vrijdag zag je overal al auto's bepakt en bezakt klaar staan om richting sneeuw te vertrekken, maar kinderen die hun vakantie doorbrengen in Aalsmeer hoeven zich niet te vervelen. 

Lekker buiten spelen kan natuurlijk altijd, maar er is genoeg te doen om je ook binnen te vermaken. In Crown Cinema draaien extra familie- en kinderfilms voor de oudere en jongere jeugd, zoals SpongeBob 3D, Mees Kees op de planken, Jack bestelt een broertje, Frozen, Paddington, Dummie de Mummie, Pijnstillers en de nieuwe film Big Hero 6.

Dirk Scheele
Maandag kunnen jonge kinderen naar het Crown Theater om ‘op stap te gaan’ met kindervriend Dirk Scheele. Hij komt samen met Joes Boonen en Jogchem Jalink naar Aalsmeer voor zijn show ‘Op de boerderij’. Deze nieuwe voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die elke dag wordt uitgezonden op Nickelodeon.

Het zal een feest van herkenning worden waarbij veel gedanst en gezongen wordt. En iedereen die het toegangskaartje bewaart krijgt een euro korting op het vrij zwemmen bij Zwembad De Waterlelie. 

Sportieve vakantie
In de vakantie kunnen er ook sportieve activiteiten ondernomen worden. Maandagochtend kan iedereen sporten en spelletjes doen tijdens ‘de Instuif’ in de Proosdijhal, georganiseerd door ESA, de overkoepelnde sporthallenorganisatie. En iedere dag is er extra vrij zwemmen in De Waterlelie. Voor meer informatie en tijden zijn terug te vinden op de website van ESA. 

Buurtvereniging De Pomp organiseert weer een kinderbingo in ’t Baken aan de Sportlaan. Woensdagmiddag om 14.00 uur zijn kinderen welkom om een paar rondjes mee te doen. De toegang is gratis en bingokaarten kosten € 0,50 per stuk.

Combifun en inloopmiddagen
Iedere week organiseert Stichting De Binding inloopmiddagen in Kudelstaart en in Oost. Zo ook tijdens deze vakantie. De kinderen kunnen uit de groepen zes tot en met acht van de basisschool en de laagste twee klassen van het middelbaar onderwijs vanaf 12.00 uur al terecht. Tijdens de inlopen staan de computers aan, kan je tafelvoetballen, iets kleins knutselen, lekker tutten met je vriendinnen of een potje voetballen met je vrienden. Meer informatie is te vinden op de website van De Binding. 

Vrijdag organiseren de Binding, Cultuurpunt Aalsmeer en Sportservice Haarlemmermeer een activiteit onder de naam CombiFun voor kinderen van het basisonderwijs in The Beach. Tijdens de activiteit komen sport, cultuur en welzijn bij elkaar. Op het programma staan diverse sportonderdelen, zoals beachvolleybal en beachvoetbal. Daarnaast kunnen ze creatief aan de slag gaan met kranten en vuilniszakken om de mooiste kledingcreaties te maken, die op de catwalk getoond worden aan het einde van de middag. Er is ook een dj workshop onder leiding van dj René van House of Beats.

Voor meer informatie over de activiteiten is terug te vinden in de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin