Vervelen hoeft niet deze krokusvakantie

Vandaag begint de krokusvakantie voor de schoolgaande kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart. De onderbouwklassen waren vandaag al vrij en overal zag je ingepakte auto’s met dakdragers klaar staan om te vertrekken naar wintersportgebieden of vakantiehuisjes dichterbij. Al werd er hier en daar al wel gespijbeld van school om de drukte voor te zijn.

Voor de kinderen die thuis hun vrije week vieren is er van alles te doen in het eigen dorp. Het jeugdwerk van De Binding en de sportaccommodatieorganisatie ESA Aalsmeer zorgen er bijvoorbeeld voor dat ze zich niet hoeven te vervelen. Sportief bezig zijn, vrijzwemmen, knutselen en meer. In het zwembad kun je iedere dag terecht voor een paar uurtjes vrijzwemmen. Kijk op hun websites voor de precieze activiteiten en tijden.

CrownCinema heeft vele nieuwe en oudere kinder- en jeugdfilms op het programma staan. Van Mr. Peabody & Sherman, K3 en het dierenhotel, The Lego Movie, Free Birds tot aan De Verschrikkelijke Ikke 2, Planes en De Smurfen 2.

Kijk in de rubriek Agenda voor meer informatie. Hieronder alvast een aantal activiteiten op een rijtje.

Maandag
In de ochtend kunnen de kinderen zich uitleven in de Proosdijhal bij de Sport- en Spelinstuif van ESA Aalsmeer.

Dinsdag
Een uurtje bootcampen op het buitenterrein van Zwembad De Waterlelie om 11.00 uur. Dit kan gecombineerd worden met vrijzwemmen.
Of 's morgens naar de bibliotheek voor de workshop 'Poster Online'. 
’s Middags vanaf 13.00 uur kunnen kinderen vanaf groep 6 weer naar Kudelstaart, want De Binding Zolder heeft een inloopmiddag, waarbij je van alles kunt doen. Van nagels lakken, haren mooi maken en knutselen tot tafelvoetballen, filmpje kijken en meer.

Woensdag
Inloop voor jeugd uit de bovenbouwklassen en brugklassen bij De Binding Oost vanaf 12.30 uur. In het schoolgebouw van De Mikado wordt een kinderdisco georganiseerd. En als je van bingo houdt dan moet je om 14.00 uur naar ’t Baken voor de Kinderbingo van buurtvereniging De Pomp.

Donderdag
Klimmen, klauteren, voetballen, dansen en swingen tijdens de Sport- en Spelinstuif in de Bloemhof.

Vrijdag
Vanaf 13.00 uur naar The Beach voor Combifun waar je kunt sporten en knutselen. 
Of naar cultureel café Bacchus voor een kinderfilm. De titel wordt, net als bij de volwassenfilms, niet bekend gemaakt. Dus laat je verrassen.
's Avonds kan er carnaval gevierd worden in Dorpshuis 't Podium in Kudelstaart.

Zaterdag
Het is volop carnaval in Poelgilderdam (Kudelstaart) en vandaag wordt de kinderoptocht gereden met een afsluitend kindercarnvalsbal in het Dorpshuis. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin