Verkoeling tijdens hittegolf

“Een hoorntje of een bakje?” De vraag van ijsverkoopster Samantha van het Chocopaleis aan de Ophelialaan klinkt deze dagen ontelbare keren. Gevolgd door: “En welke smaken mogen het zijn?” Steeds meer mensen weten de ijssalon in de Ophelialaan te vinden voor een verfrissende traktatie. Want daar is behoefte aan in de nieuwe hittegolf die het land in een zomerse greep houdt.

Alleen hier binnen lopen is al prettig. In de met airco gekoelde winkel is het veel beter uit te houden dan in de smorende hitte aan de andere kant van de gevel. Vanwege de alom aanwezige chocolade is koeling duidelijk geen overbodige luxe.

Zwart ijs
De meeste aandacht gaat momenteel uit naar de vitrine waarin 25 smaken ijs in alle mogelijke kleuren liggen te smeken om opgelepeld te worden. Naast het gangbare vanille-, aardbeien- en chocoladeijs ook exotischer smaken als Mojito, Liqor43 en Black Hawaii. Deze laatste is een bijzondere variant en volgens Samantha zeer populair: “Het is ijs met kokos ananassmaak en met koolstof zwart gekleurd. Dat spreekt veel mensen wel aan.”

IJsmacarons
Voor kinderen blijft het naar bubblegum smakende smurfenijs zeer populair al zijn volgens de goedlachse verkoopster ook ouderen er verzot op. Een ander onderscheidende lekkernij zijn de ijsmacarons; een reuzenformaat macaron met daartussen een dikke plak ijs geklemd. “Die gaan echt als een trein,” aldus Samantha.

Gedurende de maand augustus is het chocopaleis van dinsdag tot en met vrijdag open van 12:00 tot 20:00 uur, op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op maandag van 13:00-18:00 uur.

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel