Verkeersles moet ongelukken voorkomen

Om de kinderen van groep acht goed beslagen ten ijs te laten komen als ze na de zomervakantie aan het ‘grote werk’ beginnen, werd deze week fietsles gegeven. De plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland had weer een leerzaam programma voor de kinderen in petto.
 
Maandag waren de fietslessen bij De Bloemhof. Leerlingen van De Hoeksteen, De Zuidooster, De Oosteinder en De Brug kregen hier wijze lessen voor straks wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan.
 
Slalom
Met een zware tas voorop een slalomparcours fietsen en dan ook nog bellen. Dat valt niet mee. Je kunt het ook maar beter niet doen. Volgens instructeur Ben Reinalda raken er jaarlijks op deze manier bijna 200 kinderen zwaar gewond.
 
Dode hoek
Niet alleen leren de kinderen hoe er veilig gefietst moet worden, ook bij de gevaren die vrachtwagens met zich meebrengen, werd uitgebreid stil gestaan.
 
De kinderen mochten in de cabine van een vrachtwagen plaatsnemen terwijl de chauffeur liet zien waar de ‘dode hoek’ precies zit. Het advies om minimaal drie meter afstand te houden bij een vrachtwagen moesten de kinderen maar goed in de oren knopen.
 
Verkeersplein
Dinsdag en woensdag vonden de lessen bij De Waterlelie en De Proosdijhal plaats. Extra item was het opblaasbare verkeersplein voor de leerlingen van de lagere klassen. Met skelters moesten zij een parcours rijden waarmee een verkeersdiploma verdiend kon worden.
 
Foto boven: Dode hoekles bij De Bloemhof. Leerlingen van De Brug mogen de vrachtwagencabine in.
Foto onder: Ben Reinalda van VVN deelt 'gewichtige' tassen uit die voorop de bagagadrager meemoeten.
Foto’s Arjen Vos (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin