Verdubbeling van elektriciteitshuisjes in Stommeer

Elektriciteitshuisje op de J.P. Thijsselaan (Foto: Arjen Vos)

Door: redactie. Vanwege toenemende druk op het elektriciteitsnet moet het aantal elektriciteitshuisjes omhoog. De afgelopen weken hebben medewerkers van Liander en de gemeente onderzoek gedaan naar de beste opties voor een nieuw elektriciteitshuisje in de wijk Stommeer waar er in totaal 30 bijkomen.

Liander gaat op verschillende locaties in Aalsmeer nieuwe elektriciteitshuisjes (compact stations) plaatsen. De oppervlakte van zo’n station is tussen de zes en acht vierkante meter en de hoogte is ongeveer twee meter boven maaiveld. Rond het station is ruimte nodig voor eventuele werkzaamheden wanneer er storingen zijn. De oppervlakte van de totale ruimte is ongeveer 25 vierkante meter.

In de eerste stap bepaalt Liander een zoekcirkel waarbinnen een nieuw elektriciteitshuisje wordt geplaatst. Afhankelijk van het aantal woningen en bedrijven dat wordt aangesloten, zal de maximale afstand tussen de woningen of bedrijven en het huisje 200 meter zijn. Daarna kijkt de gemeente samen met Liander op welke plek in die zoekcirkel het elektriciteitshuisje het best geplaatst kan worden. Daarbij wordt rekening gehouden met zaken zoals veiligheid en verkeer. Ook wordt gekeken hoe het huisje het beste ingepast kan worden in de omgeving.

Planning
Het bepalen van de definitieve locaties is de eerste stap. Alle omwonenden van de nieuwe elektriciteitshuisjes in de wijk Stommeer zouden hierover een brief moeten hebben ontvangen met de beoogde locaties. Later worden de locaties definitief vastgesteld. Naar verwachting duurt het zo’n anderhalf jaar voordat Liander de elektriciteitshuisjes gaat plaatsen. Momenteel telt de wijk 25 compact stations, dat worden er straks 55.

Meer info op de website van Liander.

2 reacties

  1. Bij ons (Clusiusstraat 17) is het de bedoeling zo’n huisje naast de voortuin te plaatsen, eens kijken of het mogelijk is om deze te verplaatsen tot naast het huis, voor de zijgevel, dan houden we vrij uitzicht wanneer we in de voortuin zitten. Heb er overigens begrip voor dat men uit gaat breiden.

  2. Daar heb geen moeite mee. Het is ook goed. Is steeds drukker met tesla auto’s.
    In kudelstaart bij mij in de straat. Zijn er maar voor 2 auto’s. Geef er nog 2 bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin