‘Verdriet van Aalsmeer’ vrolijk gepresenteerd

Buiten huilde het tranen met tuiten. En daarmee waren de omstandigheden geheel in overeenstemming met de titel van het binnen gepresenteerde boek. ‘Het Verdriet van Aalsmeer’, de bundel columns van Pierre Tuning, werd in het Boekhuis ten doop gehouden.

Binnen was het allesbehalve verdrietig. De sfeer was prima, uitgelaten zelfs. Enkele tientallen mensen hadden de buien getrotseerd om het feestje bij te wonen en een gesigneerd exemplaar te bemachtigen.

Aan burgemeester Nobel de eer om de allereerste bundel in ontvangst te nemen en een woordje te richten tot de voormalig NOS-redacteur en oud-raadslid. De burgemeester moest de schrijver wel even corrigeren. Tuning, eeuwig verstrengeld in Heinekenbretels, had in zijn welkom kinderburgemeester Vince Boom verward met wielrenner Lars Boom. Het zullen de zenuwen geweest zijn. Altijd spannend, zo’n boekpresentatie.

Daarna was het tijd voor de burgers. Tuning, nooit te beroerd voor een praatje, was blij met zoveel belangstelling voor zijn boek en voorzag iedere aanschaf van een persoonlijk voorwoord.

Wie er niet bij kon zijn hoeft niet te treuren. Het boek is vanaf heden gewoon te koop in het Boekhuis bij Constantijn Hoffscholte.

Foto: dikke pret tussen Pierre Tuning en Jeroen Nobel om ‘Het Verdriet van Aalsmeer’. (Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery hieronder.) 

                                                    – advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel