Vera Keessen wil armoede bespreekbaar maken

Stan van Kessel, Vera Keessen en Gido Oude Kotte (Foto gemeente)

Door: redactie. De elfjarige Vera Keessen is deze week gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester. De Jozefschoolleerlinge was een van de negentien kandidaten die zich hadden aangemeld als opvolger van Stan van Kessel. Eén van haar speerpunten wordt het bespreekbaar maken van armoede.

Alle kandidaten presenteerden zich met hun plannen voor een jury bestaande uit burgemeester Gido Oude Kotte, huidige kinderburgemeester Stan van Kessel, Manon Zwart, jongerenwerker van gro-up Buurtwerk en een communicatieadviseur van de gemeente. In de raadzaal werden ze op hun voorzitterskwaliteiten beoordeeld door gemeenteraadsleden Sissi Mijwaart (VVD) en Sybrand de Vries (D66) en een aantal leden van de kinderraad.

Benoeming
Vera gaf in haar presentatie aan armoede bespreekbaar te willen maken en te willen strijden voor een schone buurt. Vorig jaar heeft ze er met het schrijven van een brief naar de burgemeester voor gezorgd dat een zebrapad is aangelegd in de Ophelialaan. Hoewel nu bekend is gemaakt dat Vera de nieuwe kinderburgemeester is, is Stan nog in functie tot de raadsvergadering van donderdag 13 juli. Dan wordt Vera officieel benoemd en krijgt ze van Stan de keten omgehangen die hoort bij de functie van kinderburgemeester. Wie de nieuwe leden van de kinderraad worden, wordt voor de zomervakantie bekend.

Negende
Vera wordt Aalsmeers negende kinderburgemeester. Ze werd voorgegaan door Vince Boom (2015-16), Sophie van Raaphorst (2016-17), Derek Buikema (2017-18), Hannah Fokkema (2018-19), Berber Veldkamp (2019-20), Julius van Wilgenburgh (2020-21), Anne van Duijn (2021-22) en Stan van Kessel (2022-23).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin