Veiling smaakt naar meer

Blij met een shirt van Quincy Menig van FK Partizan

Door: Arjen Vos. Voor degenen die hoopten op een selfie dan wel handtekening van Hans van Breukelen, kon de vrijdagavond niet slechter beginnen. De oud-keeper van PSV en Oranje die de opening van de veiling bij FC Aalsmeer zou verrichten had zich afgemeld vanwege ziekte. Ook het filmpje wat hij als pleister op de wonde had doorgestuurd kon niet worden vertoond omdat het geluid het niet deed. Tot zover het slechte nieuws. Positief was dat de organisatie van Veiling op je Club een vervanger had gevonden in de persoon van Pieter de Waard, de excentrieke ex-voorzitter van voetbalclub Telstar.

Pieter de Waard aan het woord

Met het voorlezen van enkele hoofdstukken uit zijn biografie, begon de avond luchtig. Een stuk zwaarder werd het toen Ronald Dullemans vertelde over zijn strijd tegen alvleesklierkanker en de stichting Support Casper waarvan hij net als Van Breukelen, ambassadeur is. Een deel van de veilingopbrengst zou ten goede komen aan onderzoek naar de moeilijk te genezen ziekte dus enige uitleg over de noodzaak was zeker van nut. Het grootste deel van de opbrengst was bestemd voor de aanleg van lichtmasten langs twee velden. Als extern lokaal goed doel was de Historische Tuin uitgekozen.

Dik tevreden
De organisatie stond verder als een huis. Vooraf was een fraaie glossy gemaakt met daarop alle kavels overzichtelijk op een rijtje. Waar stilletjes gehoopt en gerekend was op meer bieders, bleken de mensen die wel de gang naar het clubhuis hadden gemaakt uiterst royaal met het opsteken van de bordjes. De eerste klapper was een voetbalreis naar de wedstrijd Manchester United tegen Liverpool die er voor 2600 euro uitging. Een soortgelijk bedrag maar dan verdeeld over meerdere bieders ging naar een sponsorbord voor langs het hoofdveld. Grote kavels en kleine kavels, voor elk wat wils en allemaal beschikbaar gesteld door sponsors; ze vlogen er in rap tempo uit.

Er werd grif geboden

Met een eindbedrag van 42.000 euro was zowel de club als de organisatie dik tevreden. “We hebben zeker de intentie om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken,” aldus penningmeester van FC Aalsmeer Mark Stoffels na afloop. Wat het goede doel wordt voor de editie van volgend jaar, kon Stoffels nog niet zeggen maar als de veiling er komt heeft Hans van Breukelen natuurlijk nog wel iets goed te maken in Aalsmeer…

(Foto’s: Arjen Vos, zie ook de galerij onder de advertentie van Veiling Kudelstaart)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel